Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 лютого 2016, 00:59 Суспільство
Голівуд готується до "Оскара"
Голівуд готується до "Оскара"

Оскароносний шеф-кухар утратив сон. Вольфганг Пак розробляє зіркове меню. Каже, цього року для гостей приготують як традиційні страви, так і нові. Серед десертів, як завжди, будуть шоколадні статуетки у вигляді Оскара, оброблені золотом. Чим ще годуватимуть на зірковому банкеті?

Висока оскароносна кухня. 28 лютого в Лос-Анджелесі після того, як оголосять всіх переможців і всі отримають статуетки, гості поїдуть на Губернаторський бал в центрі Hollywood and Highland. І тут на них чекатиме диковинний Оскаропад зі страв: тисяча шоколадних статуеток, вкритих золотим пилом. Для тих, хто береже фігуру - є Оскар з копченого лосося, прикрашений чорною ікрою. За гастрономічну частину відповідає Вольфганг Пак - зірка світової ресторанної індустрії, власник ресторанів, автор безлічі книг по гастрономії, володар мішленівської зірки.

Вольфганг Пак, шеф-кухар:

- Ми готуємо їжу тут уже 22 роки поспіль. Ми знаємо, що любить ця публіка. Щороку ми робимо пиріг з куркою та чорними трюфелями, Шінуа лобстерів  - за китайським рецептом. Ви можете їх побачити. А тут - смарагдовий рис, він з Китаю. У нас також є такі страви, як макарони з сиром, королівські краби з Аляски. А це пончики з малиною. Трохи вогню - і  страва готова.

Традиційно команда Вольфганга Пака готує меню з 50 страв. Цього року буде печена картопля з чорною ікрою та сметаною, тисячі устриць та інших морських делікатесів,  півтонни  гіркого шоколаду - і все для того, щоб здивувати зіркових гостей. Гості зможуть насолодитися фірмовими коктейлями. До церемонії вручення кінопремії "Оскар" традиціно створили спеціальні сорти шампанського і вина. Процес їх виготовлення триває близько півроку.

Бенуа Коллар, винороб:

- Шампанське Піно Нуар буде мати свіжий, терпкий смак водночас з добре відомими нотками. Для нього ми використовуємо виноград урожаїв 1998 і 2002 років.

Стіни зали вже прикрасили шаржами на зірок. Тут Мерлін Монро, Одрі Хепберн, Чарлі Чаплін - всі зірки  золотого віку Голівуду. Статуетці "Оскар" також повернуть вигляд 1929 року. Саме тоді її вперше показали на третій церемонії нагородження. На думку американської кіноакадемії, це симовлізуватиме золоту еру Голлівуду.

Шеріл Чекетто, організатор Губернаторського балу:

- Це класичний, це старий Голлівуд, це довгий шлях через те, хто ж отримає статуетку, що мені вдягнути, яку зробити зачіску, макіяж. Коли вони входять сюди, не повинно бути нічого, окрім святкового настрою у всієї кіноспільноти.

Формат Губернаторського балу передбачає, що гості будуть сидіти, а навколо них - курсувати офіціанти із закусками. Цього року на вечірку запрошені півтори тисячі гостей.  Серед них Сильвестр Сталоне, Кейт Вінслет, Мет Деймон та Леонардо Ді Капріо. Останній - лідер у букмекерів. За Лео вболівають навіть ті, хто ніколи не відносив себе до прихильників актора. А фанати кажуть, що Ді Капріо мав отримати Оскар ще 20 тому, коли зіграв роль психічно хворого  підлітка у фільмі "Що гнітить Гілберта Грейпа".