Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 жовтня 2015, 13:06 Суспільство
На Черкащині виховательку дитячого садка звинувачують у жорстокості
На Черкащині виховательку дитячого садка звинувачують у жорстокості

Виховання - силою! Ціле село на Черкащині збурила жорстокість вихователькі дитячого садка. У Ревбинцях батьки скаржаться - жінка тягає дітей за вуха та волосся. У двох хлопчиків сліди від такої педагогіки сходили декілька днів. Сама вихователька усе це називає наклепом.

- Навіть зараз, бачите, ще подряпини залишились, і шрам залишився.

Чотирирічні братики бояться говорити, лише тихенько шепочуть, що вихователька в садочку робила боляче.   

- В угол одвела за вушко, зробила ваву.

Забираючи дітей із садочка, мати помітила сліди від пальців та нігтів на вухах Дениска й Максимка. Сини розповіли, що вихователька так міцно схопила їх і тягла до кутка. Вдома, отямившись від шоку, жінка сфотографувала синці і подряпини в дітей і вирішила скаржитися на невиховану працівницю.

- В мене навіть і емоцій не було, а коли я додому прийшла і мамі розповіла, то у мами емоції були серйозні.

Жінка написала заяву до сільради, аби з горе-вихователькою розібралися. Та поки що від чиновників жодної реакції.

Світлана Білостоцька, мати побитих малюків:

- Ні, я, звичайно, вважаю це ненормальним, тому що права піднімати руку на дитину немає навіть у батьків такого права, не те що вже у чужої людини, вихователь повинен бути вихователем, для того вона там і є, аби находити інші методи виховання.

На неприпустиму поведінку педагога селяни скаржаться не вперше. Кажуть, що вихователька дозволяє собі дуже дивні методи виховання.

Наталія Андрусович, мати побитої дівчинки:

- Дітки самі приходили додому і розказували, моя оно приходила - Ангелінка - щось показувала, а її вихователька розділа і поставила посеред комнати, щоб на неї дивились всі. Всі понімають, що якщо кудись звернешся, то і так немає ніякого відношення до дітей, а то вобщє.

Та ось вихователька садочка - Наталія Іванівна - всі ці розповіді називає відвертою брехнею. Переконує, що дітей не ображає, а звідки в малих синці - не знає.

Наталія Ємець, вихователька дитячого садка:

- Я не бачила тих ран, я можу вам чесно сказати, якби я їх бачила - я б попередила батьків, попросила б вибачення, але моя провина в том, що я не бачила де були ті рани. Я дитину за вуха не тягала, я проробила не один рік в цьому садку.

Коли в розмову втручається бабуся Дениска та Максима - жінка раптом вирішує вибачитись.

Наталія Ємець, вихователька дитячого садка:

- Я прошу вибачення на всю Україну у Катерини!

- Безсовісна ти, надо було вибачення просити у той день.

Чи мало місце жорстоке поводження з дітьми - з'ясує спеціальна комісія. Поведінку педагога обговорять і на зборах у сільраді.

Володимир Галушка, Ревбинецький сільський голова:

- Якщо це дійсно трапилось і прикладено до дитини фізичне насилля, я вважаю, що це не сумісно із перебуванням на такій посаді. Якшо це недогляд, то дисциплінарне покарання однозначно має бути, і цей факт має стати обговоренням.

Тим часом психологи зауважують, що такі випадки не можна залишати без уваги. Для дитячої психіки будь-які вияви насильства не минають без наслідків.

Любов Жеребньова, психолог:

- Це однозначно ті речі, які не потрібно допускати дорослим, що виховують дітей. Це є ті речі, які лежать в області найперше компетентності педагогів, які є тими, хто дітей виховують, воним мають бути навчені найперше.

А поки доля горе-виховательки в садочку не вирішена, Дениско та Максимко граються вдома з бабусею. До навчального закладу хлопці відмовляються ходити категорично.