Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 жовтня 2015, 21:47 Суспільство
Футбольні пристрасті у столиці
Футбольні пристрасті у столиці

Пан або пропав. Національна збірна України сьогодні зіграє вирішальний поєдинок у кваліфікації до Євро-2016. Аби потрапити без стикових матчів на французький Чемпіонат Європи, синьо-жовтих влаштовує лише перемога у матчі з Іспанією. Приїзд іспанців до столиці України визвав справжній вболівальницький ажіотаж. Найбільше на Олімпійському хвилюються за безпеку вболівальників, сьогодні у чаші стадіону та поблизу арени буде працювати близько двох тисяч правоохоронців. Окрім стьюартів, за діями фанів будуть пильно стежити інспектори з УЄФА. Саме їхня оцінка після матчу дасть відповідь на питання - чи отримає Олімпійський право на проведення фіналу Ліги Чемпіонів 2018 року.

Назар Міліневич, кореспондент:

- За кілька годин до поєдинку Україна-Іспанія вже помаленьку заповнюється, вболівальники ходять у синьо-жовтій символіці, роблять пам'ятні фото і вірять у перемогу нашої національної збірної.

Євген, вболівальник збірної України:

- 2-1 выиграєм, только победа, Одесса ждет только победу, мы только за победой приехали, и все. 

Андрій, вболівальник збірної України:

- Збірна переможе, все-таки я думаю, що буде 1-0, і цієї перемоги буде достатньо для виходу збірної у Франції. 

Назар Міліневич, кореспондент:

- На матчі Україна-Іспанія очікується справжній аншлаг, більше 65 тисяч вболівальників. Тож аби без проблем усі фани потрапили у чашу стадіону, до стартового свистка керівництво Олмпійського їх просить прийти за дві години до матчу. 

Віктор Анісімов, директор з інформаційних зв'язків НСК "Олімпійський":

- Прийнято всі мери безопасности, будет работать около 700 охранников и стюардов, задействованы для охраны непосредственно чаши стадиону, кроме того, будет больше 1200 представителей правохоронних органів, которые тоже будуть помогать в охране по периметру стадиона. 

Назар Міліневич, кореспондент:

- Попри прохолодну погоду, сьогодні у столиці вболівальники мусять грітись лише за допомогою шапок і рукавиць. Жодних спиртних напоїв поблизу Олімпійського сьогодні продавати не будуть. Тож сухий закон для українських фанатів.

Наталія Науменко, в.о начальника торгівлі Печерської адмінстрації:

- Алкогольні напої, тютюнові вироби, товари в склотарі, пива, крім безалкогольного, у визначений час, з 16-00 сьогодні до 2-00 13 жовтня заборонити для того, щоб уникнути нещасних випадків.

Андрій, вболівальник збірної України:

- Як будете вболівати?

- Вболівати будем, як звичайно, зірвем голос, без алкоголю, звичайно, все буде гаразд.

Назар Міліневич, кореспондент:

- У матчі Україна-Іспанія підтримка гарантована, ледь не з усієї держави з'їжджаються вболівальники, аби підтримати синьо-жовтих. Та найбільше, що цікаво - поблизу стадіону є багато вболівальників-іноземців, які підтримують саме Україну.

Отер, вболівальник збірної України:

- Сегодня болею, конечно, за Украину, не буду врать - мне нравится больше, как играет Украина.

- Больше, чем Спейн?

- Больше, серьезно.

- А почему?

- По качану!

Окмар, вболівальник збірної України:

- От узбекского парня сегодня пожелаю им только удачи и только вперед. 

Назар Міліневич, кореспондент:

- Ось такий шалик національної збірної подарував нам один із вболівальників. Сказав, мовляв, на перемогу сьогоднішньої синьо-жовтої дружини, тож сподіваємось, що таки фартовим він стане.