Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 травня 2015, 23:29 Суспільство
Уроки мужності для школярів започаткували у Вінниці
Уроки мужності для школярів започаткували у Вінниці

У Вінниці правоохоронці заходилися знайомити юне покоління з роботою вибухотехніків і кінологів. Уроки мужності для школярів започаткували, аби молодь уміла захистити себе в майбутньому.

Потримати в руках справжню стрілецьку та вогнепальну зброю, яка перебуває на озброєнні правоохоронців, мрія чи не кожного хлопця. Також познайомитися із зіркою кінологічної служби - вівчаркою Дорі, що допомагає розкривати злочини та шукає вибухівки. До того ж, розуміє німецьку та українську мови.

Напередодні 9 травня урок мужності провели вінницькі міліціянти для учнів тридцятої школи. Дітей навчали користуватися зброєю та пояснювали небезпеку боєприпасів. Вибухотехніки наочно демонстрували підліткам, які з себе тротилові шашки, гранати ГРД-5 та Ф-1, електродетонатори. Кажуть, роблять це, аби молодь не в теорії, а на практиці дізналася про реалії життя захисників вітчизни.

Анатолій Страхівський, співробітник УМВС України у Вінницькій області:

- Ми ознайомлювали, це останній показ зброї, яка в нас є новітня зброя, це зброя, яка знаходиться на складі роти міліції громадської безпеки, це нові гвинтівки снайперські, нові кулемети, автомати, також спецзасоби обновлені, особливо засоби індивідуального захисту - це бронешоломи, бронекаски, щити, так як ми вже підрозділ, що неодноразово проводив ротації на Сході, на виконання поставлених завдань.

Також діти мали змогу надягти камуфляж.

Євген Павлюк, учень 11-го класу:

- Я думаю, що це досить важливі зустрічі, адже саме на них ми дізнаємося, що справді роблять ці чоловіки, які зараз в АТО, які зараз працюють в міліції, ми можемо побачити це на власні очі.

- Як почуваєш себе в костюмі?

- Досить незвично, я ще ніколи його не одівав.

Урок мужності для молоді освітяни підтримують. Певні - діти зі шкільної лави мають навчитися боронити себе та Батьківщину.

Алла Панасюк, директор Вінницької школи-гімназії №30:

- Таке заняття повинно бути взагалі в школі якнайчастіше, взагалі такі уроки мужності - вони дійсно виховують певний патріотизм, вони розказують про оснащення наших озброєних сил, збройних сил України, нашої міліції, діти орієнтуються, дітям це цікаво.

Такі уроки мужності правоохоронці планують провести в усіх навчальних закладах реґіону. До того ж, зробити їх реґулярними.