Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 жовтня 2014, 21:16 Суспільство
Ситуація в зоні АТО
Ситуація в зоні АТО

Донецький аеропорт - під шквальним обстрілом. По летовищу гатять, починаючи з шостої ранку. Бойовики намагаються прорватися до терміналів, утім українці тримають оборону.

Донецький аеропорт обстріляли о шостій ранку. Терористи гатили з танків, Градів та автоматів. Українські військові мужньо тримали оборону. Врешті затихло, а за чверть дев'ята найманці знову рушили в атаку.

Владислав Селезньов, речник АТО:

- Напередодні бойовики 4 рази штурмували позиції українських військовослужбовців, які забезпечують оборону та охорону важливого стратегічного об'єкту. Обстрілювали позиції силовиків з використанням ракетних систем залпового вогню Град, артилерії та мінометів.

Поки що всі термінали під контролем військових.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Зараз триває бій, тому більш детальну інформацію повідомимо згодом.

Далі обстрілюють найманці й житлові райони Донецька. Один із набоїв влучив у дитячий садок у Кіровському районі міста. Приміщення потрощили скалки. Тепер там вибиті вікна, двері, зруйнована покрівля. Чи є постраждалі - невідомо.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- Терористи неодноразово обстрілювали з артилерії, мінометів та стрілецької зброї позиції сил АТО в районі Нітишене, Тоненьке, двічі обстрілювали Авдіївку.

Вдень набій влучиві  у завод Точмаш. На підприємстві почалася пожежа.

Тим часом Росія продовжує стягати військову техніку до кордонів. А безпілотники весь час залітають на територію України. Цього разу двох помітили в Херсонській області.

Андрій Лисенко, речник інформаційного центру РНБО України:

- В районі Мілерова та Фроловки Ростовської області навпроти ділянки кордону Красна Талівка - Біловодськ виявлено прибуття нових підрозділів та воєнної техніки. Також на станції Острякова зафіксовано вантажний потяг з платформами, на яких знаходиться 5 БТРів з надписами "За Донбас та Новоросію".

У міністерстві ж оборони кажуть про те, що на Донбасі в терористів з'явилася нова зброя.

Валерій Гелетей, міністр оборони України:

- В мене зараз є три патрони, звичайні патрони, на які мало хто звене увагу, а ось те, що знаходиться у пулі карбід-вольфрам - це патрон 7,62, який використовує СВД і кулмети російські. Чому це незвичайний патрон - тому що він пробиває 6 захисту бронежилет, він пробиває техінку броньовану, це та зброя, яка потрапила на озброєння в 2013 рцоі в Росії, і вже з'явилась на Донбасі, розвідка принесла 2 десятки.

Загалом за останню добу в зоні АТО загинув один український військовий, 18 дістали поранень.