Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 серпня 2014, 23:30 Суспільство
Батальйон добровольців "Січ" вирушив у зону АТО
Батальйон добровольців "Січ" вирушив у зону АТО

В Києві в зону АТО проводжали бійців спецбатальйону "Січ". 50 добровольців пройшли спеціальну підготовку і вже вирушають на Схід. Урочисте прощання відбулося на вулиці Інститутській, де взимку тривали найзапекліші бої.

- Струнко, товаришу командир, батальон особливого призначення Січ за вашим наказом вишикувано.

- Здоровєя бажаю, товарищі бійці.

- Бажаємо здоров'я, товариш командир.

Усі ці вояки вже відїжджають з Києва в зону АТО. Вони - бійці нового добровільного батальойну Січ. Усі пройшли тривалу спеціальну підготовку й готові вирушати боронити батьківщину. Серед них - чимало геть молодих. Зокрема, цьому хлопцеві на вигляд ледве 20.

Боєць батальйону Січ:

- Тут є два варіанти - або сидіти вдома, надіючись на те, що міцні двері вашої квартири захистять вас, або просто бути байдужим, типу "мені по барабану, що робиться в країні", а є вихід - брати і відстоювати свою державу, честь, гідність.

Інший боєць, Юрій, трохи старший. Він - батько двох маленьких синів. Та все одно їде - з вірою в те, що повернеться і все буде добре.

Юрій, боєць батальйону Січ:

- Така ситуація в країні, потрібно.

- Що вас змусило?

- Бажання, коли мої діти запитають мене: що ти, тату робив, коли у нас в країні була війна, коли була окупація, я йому хочу відповісти - я не сидів на дивані вдома перед телевізором. Є бог на небі, на все його воля, буду обережним.

Особливий батальйон Січ тим, що в ньому служить чимало свободівців. Як прості активісти, так і депутати. Наприклад, Володимир - депутат Тернопільської облради.

Володимир Стаюра, боєць батальйону Січ:

- В нас в батальойні є депутати і обласної ради, і міських рад, тут депутатський мандат не має значення. В нашій державі йде війна, і відповідно всі мужчини, воїни, їдуть на війну захищати свою батьківщину.

Разом з п'ятдесятьма бійцями вирушають на схід і 8-ро народних депутатів. На їхніх плечах - організаційні питання та забезпечення.

Олег Тягнибок, народний депутат України:

- Практично повністю цей батальойн є на забезпеченні всеукраїнського об'єднання Свобода, тобто в що одягнуті, чи екіпіровані, це є за рахунок партійних організацій.

Загалом батальйон Січ нараховує дві сотні бійців. Решта поїдуть у зону бойових дій за тиждень. 

- Повертайтеся живі, бережи вас боже...