Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 квітня 2014, 23:03 Суспільство
Ситуація на Сході
Ситуація на Сході

Чекають на висновки представників ОБСЄ українські військові. Лише за великодні вихідні через рубежі не пустили понад тисячу громадян Росії, а в Харкові патруль затримав шпигуна, який замаскувався під безхатька.

Українські військові не провадять на сході країни активних дій і чекають на результати поїздки на Донеччину експертів місії ОБСЄ. Так офіційний Київ виконує ухвалені в Женеві домовленості.

Марина Остапенко, речниця СБУ:

- Міжнародні спостегірачі, на нашу думку, мають отримати змогу особисто проконтролювати Росією озвучених нею в Женеві заяви про звільнення будівель та здачу зброї бойовиками. І ті, хто не здає зброю та продовжує тероризувати населення, на нашу думку, і є тими самими людьми, що заважають виконувати женевські домовленості.

Українські військові тим часом зазнали двох нападів на блокпости. Скоєно наскоки в Добропільському районі Донеччини та біля міста Щастя на Луганщині. В обох випадках бійці атаки відбили. У Харкові ж вдалося схопити шпигуна, що прикидався безхатьком.

Олександр Розмазнін, заступник керівника головного командного центру Міністерства оборони України:

- Військовий патруль на території Харківського університету повітряних сил імені Кожедуба ніс службу. Звернули увагу, що напротязі декілької діб на території всього університету ходе людина без постійного місця проживання. І щось ретельно записує в зошит. Коли ми затримали цю людину, то виявили, що це є співробітник певного відомства сусідньої держави.

Тим часом на кордоні й далі ретельно перевіряють усіх росіян, котрі прагнуть потрапити до України.

Олег Слободян, керівник відділу Державної прикордонної служби України:

- З 17 квітня, з дня посилення контролю громадян Російської федерації, що слідують до України, відмовлено у пропуску через кордон понад одній тисячі осіб. Якщо брати за минулу добу - кордон перетнуло майже 35 тисяч осіб. І відмовлено за минулу добу 242 громадянам Російської федерації.