Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 лютого 2014, 19:49 Суспільство
Мітинг під Верховною радою
Мітинг під Верховною радою

Тим часом у Києві під Верховну раду України прийшли десятки людей. Вони вимагали, щоб народні депутати дослухалися до їхньої думки стосовно кандидатур на посади міністрів. Крім того, хотіли, щоб претенденти вийшли до мітинґарів.

Отаким коридором стоять люди перд під'їздом, яким до парламенту зазвичай заходять народні обранці. У руках - фотографії загиблих під час сутичок у центрі Києва, під ногами квіти. Та цим шляхом депутати не йдуть. Тож про своє невдоволення кандидатами в міністри доводиться кричати. 

- Вийдіть, не бійтися народу поки що, вийдіть до народу.

- Вийдіть, вийдіть!

- Люстрація, люстрація!

- Ярема, Ярема, Ярема!

Люди незадоволені - кажуть: виходили задля зміни влади, а побачили давні обличчя.

- Вони знову там ділять ці всі крісла, і знову ті самі прийдуть, ті самі у владі люди лишаються.

- Вони кинули Майдану одну кісточку, отакі незначущі міністерства, а всі остальні тихенько за спиною вони попризначали все.

- Люди, які стояли на Майдані, вони не стояли ні за Тягнибока, ні за Яценюка, ні за Кличка, люди стояли за гідне майбутнє для себе і своїх дітей. Якщо опозиція це не зрозуміє, завтра їх чекає любі друзі номер 2.

Зважаючи на це, від своєї посади в уряді вирішила відмовитись Ольга Богомолець. Хоча її кандидатуру люди сприйняли позитивно.

Ольга Богомолець, заслужений лікар України:

- Вважаю, що той уряд, який був запропонований на сьогоднішній день Майдану, не відповідає його вимогам, саме тому я відмовилась від участі у цьому уряді і зараз іду це робити офіційно.

У парламенті ж наче й не зрозуміли, чому під його стіни прийшли люди. Депутати вважали, що протестувальники готові зайти в будівлю силоміць.

Олег Ляшко, народний депутат України:

- Верховну раду не брати зараз, нехай розв'язують проблеми Криму, нехай розв'язують проблеми гривні. 

Стримати натовп можна лише промовами. Адже огорожі біля Верховної ради вже немає. Протестувальники ж прийшли не лише з плакатами.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Ці шини під будівлею парламенту мають нагадувати депутатам: люди з Майдану контролюють - кого і на які посади призначають народні обранці.

Втім, парламентарі людей так і не почули.