Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 листопада 2013, 22:45 Суспільство
У Вінниці протестують проти забудови стадіону
У Вінниці протестують проти забудови стадіону

Війна за квадратні метри прибудинкової території розгорілася у Вінниці. На захист старенького стадіону стали мешканці прилеглих багатоповерхівок. Усе тому, що на землі, де розташована єдина у кварталі зона відпочинку, вже за рік мають звести новобудову, і можливо - не одну.

Ніч, дощ, і доволі холодно. Проте зо три десятки вінничан додому навіть не збираються. Люди чергують біля паркану, якого поставлено на місці спортивного майданчика.

Володимир Борис, мешканець м. Вінниці:

- Був обладнаний спортивний майданчик. Стояли ворота для гри у футбол. Були брусся спортивні, щоб можна було прийти і зробити ранкову зарядку. Цього всього зараз немає! І навіть слідів немає. Я навіть не бачу, щоб вони десь були складовані. Тобто це всьо просто вирізали і вивезли.

На противагу мешканцям чергує зо двадцять правоохоронців і купа чиновників. Урядники пояснюють: нічого незаконного - виявляється, саме тут споруджуватимуть чергову багатоповерхівку.

Володимир Слішинський, заступник Вінницького міського голови:

- Виконавчим комітетом прийнято рішення про комплексну забудову оцієї території, яка тут є. Укладено угоду з державним підприємством Міністерства оборони про капітальне будівництво. Яке побудує тут будинок. І за рахунок того, що вони тут будують - стадіон для 18-ї школи і цілий комплекс стадіонів, і дитячу площадку.

І додають - проект забудови погоджували з місцевим населенням на громадських слуханнях ще влітку. Та люди стверджують - їм показували інший план.

- Вот - план, который они принесли, в котором они говорят, что будет один дом! Вот он, один дом на стадионе. Вот здесь вот посредине - паркинг, а вот и второй дом. Но они его затушевали!

Юлія Кравчук, мешканка м. Вінниці:

- За 50 метрів від нашого будинку буде будуватися ще одна багатоповерхівка. Не тільки оце шо загородили, а весь стадіон буде зайнятий.

До нічного протистояння долучається представник забудовника. Запевняє - головна проблема в недовірі людей. І обіцяє - зону відпочинку та навіть спортивний комлекс зведуть поряд. Але тільки разом із багатоповерхівкою. На ранок демонструє вже й сам проект. І дозвільну документацію.

Дмитро Лашин, представник вінницького інженерно-будівельного управління Міністерства оборони:

- Є декларація про початок виконання будівельних робіт. От вона у нас присутня. Видана ще 09.08.2013 року. На цьому документі є підписи різних структур, які відповідають за надання дозволу. Перш за все - це департамент архітектури, містобудування та кадастру Вінницької міськради, дальше - витяг з держреєстру майнових прав на нерухоме майно про реєстрацію прав та їх обтяжень. І вже остаточно - підпис з реєстрацією з інспекції державного архітектурного будівельного контролю.

Проте зведення будинку поки неможливе, бо місцеві мешканці перекривають дорогу вантажівкам і робітникам на під'їзді до спортмайданчика. Кажуть: чергуватимуть цілодобово. Аж допоки з їхньої території не приберуть техніку. Або ж на конфлікт не відреагує прокуратура. І паралельно збирають кошти на зону відпочинку, яку  вирішили реконструювати самотужки.