Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 лютого 2013, 21:59 Суспільство
Сумна традиція кримських чиновників
Сумна традиція кримських чиновників

Мер Симеїза став четвертим очільником міста на кримському півострові, який не дожив до закінчення повноважень. З 2010-го ці посадовці гинуть в автономії щороку.

Вже третій рік прокуратура Криму не може поставити крапку у справі про вбивство мера Новофедорівки Сацького району Олега Колодяжного. 29 червня 2010-го його розстріляли з автомата біля під'їзду власного будинку.

Ганна Підвірко, сусідка загиблого:

- Проснулась и услышала выстрел, стреляли с автомата, больше ничего не слышала, никого не видела.

Кілер цілився у дверцята машини. Скло й залізо не захистили посадовця від куль. Кілька влучних пострілів стали фатальними. Основною версією місцева преса вважала надання землі в узбережній смузі. Виконавця вбивства Колодяжного затримали в Литві влітку 2011 року. Утім нападника тоді не екстрадували - в нього стався інсульт. Наприкінці 2012-го у кримській прокуратурі заявили, що зібрано досить доказів для притягнення злочинця до кримінальної відповідальності, та він, як і раніше, в Литві.

***

Тривала "епідемія" смертей можновладців 2011-го. 25 лютого в лікарню з вогнепальною раною біля серця потрапив голова Веселівської сільської ради Судацького району Ігор Юшко. Попри численні реанімаційні заходи, пацієнт помер. За кілька годин до того закривавленого чиновника знайшли в машині в лісосмузі. Поряд була його зареєстрована рушниця, а в автомобілі - нотатник із передсмертною запискою. Зі слів правоохоронців, свідчення дружини мера підтверджують версію самогубства. Чоловік нібито неодноразово скаржився на життя.

***

25 листопада 2012 року вкоротив собі віку селищний голова Малого Маяка. Леонід Малик викинувся з туалету на третьому поверсі лікарні імені Семашка в Симферополі. Свідками самогубства пацієнта стали медпрацівники і брат чиновника. Мер був одним із фігурантів карної справи про незаконне надання землі на території заповідника Аю-Даґ. Попередня версія смерті посадовця - суїцид. Та рідні твердять про доведення до самогубства. Усі обставини досі з'ясовує прокуратура.