Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 грудня 2012, 19:16 Суспільство
Безпека руху для маленьких киян
Безпека руху для маленьких киян

В ДАІ дозволили кермувати дітям. У столиці малюки почувалися учасниками дорожнього руху. Щоправда, тисли на педалі веломобілів. А ось контролювали їх справжні державтоінспектори.

- Водій автомобіля, зупиніться, будь-ласка.   

На навчальному перехресті - майстер-клас із регулювання. Діти зацікавлено слухають наставників, а найнепосидючіші - вже крутять педалі веломобілів. Їздять не як заманеться, а за чіткими правилами дорожнього руху.

Владислав:

- А ти хочеш мати колись машину?

- Так.

- А яку?

- Ламборджині.

Цей веломобіль - далеко не Ламборгіні, проте засвоїти дорожню грамоту можна навіть кермуючи іграшковою автівкою. Знання правил лише частково береже малюків і підлітків від біди, адже найчастіше в аваріях з дітьми винні дорослі. У ста двадцяти п'яти випадках зі 156-ти. Тому інспектори нагадують учням, щоб вони уважно стежили за тим, як батьки їх везуть.

Наталія Сторожик, керівник відділу ГУ ДАІ м. Києва:

- Щоби вони дбали про безпеку дітей, щоб батьки подбали про те, щоб дитина була убезпечена в салоні автомобіля. Або, якщо сидить на передньому сидінні, якщо це доросла дитина, то подбали про пасок безпеки, або в салоні автомобіля на задньому сидінні - щоби діти мали дитячі крісла, якщо вони ще маленькі.

Цікаве дослідження провели британські соціологи. Вони намагалися з'ясувати, кому більше довіряють діти. Виявилося, молодшому поколінню більше до душі, коли кермує батько. Наше бліц-опитування також підтверджує цей факт.

Маша:

- А мама їздить?

- Так.

- А кому ти більше довіряєш за кермом, татові чи мамі?

- Татові. - А чому?

- Тому що він вміє водити машину. 

Утім, незалежно від статі, усім людям потрібно чітко дотримуватися правил дорожнього руху. Найболючіше, коли жертвами необережності дорослих стають діти.