Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 квітня 2012, 12:09 Суспільство
Міліційні патрулі Києва посилено курсантами
Міліційні патрулі Києва посилено курсантами

З наближенням Євро в чергових частинах і міліційних патрулях усе частіше з’являтимуться курсанти. Вони будуть експертами з іноземних мов. Це щоб туристи легше знаходили спільну мову з нашими правоохоронцями.

Турецький бізнесмен Ісмаїл прилітів до Києва на виставку. Каже, в українській столиці його приймали дуже привітно. Винятком став хіба що невеликий інцидент.

Ісмаїл Яйган, громадянин Туреччини:

- Сегодня я столкнулся с такой ситуацией, когда пошел в кафе и не мог пообщаться нормально с людьми. Не мог сделать заказ. Это серьезная проблема на Украине. Поскольку мало людей знают английский язык. И мне было тяжело, поскольку я знаю только английский.

Після невдалого спілкування в кав’ярні до нього поспішив міліційний патруль. Мовну проблему швидко владнали.

Олександр Новосельцев, курсант Національної академії міністерства внутрішніх справ України:

- Английский язык изучаю с глубокого детства, можно сказать, с первого класса и до академии.

Олександр з тих курсантів, що віднедавна надають допомогу правоохоронцям. Він та ще кілька сотень вихованців міліційних вишів і волонтерів перейматимуться проблемами іноземців під час футбольного Євра.

Олександр Новосельцев, курсант Національної академії міністерства внутрішніх справ України:

- Чаще всего это вопросы, как и куда можно добраться, каким путем. Где можно найти ближайший отель, чтобы переночевать, где могут быть пункты обмена валют. Когда проходят матчи, где найти какой стадион, станцию метро.

На численних туристичних маршрутах Київщини, а також на об'єктах майбутнього чемпіонату віднині - посилений контроль. Коли ж патрульні далеко, чужоземні гості можуть упевнено телефонувати 102.

Вікторія Чернощок, курсантка Національної академії міністерства внутрішніх справ України:

- Стараемся, изучаем профессиональную терминологию. В принципе, не сложно. Есть моменты конечно затруднительные, но мы стараемся.

Сергій Науменко, заступник керівника Бориспільського МВ міліції:

- Світогляд іноземців сформований таким чином, що правоохоронець для них являється людиною, яка може відповісти на любе питання. Тому ми намагаємося надати інформацію по тим напрямкам, які їх цікавлять.