Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 лютого 2012, 15:06 Суспільство
У Рівному 9-річний хлопчик врятував друга, що потопав
У Рівному 9-річний хлопчик врятував друга, що потопав

У Рівному 9-річний хлопчик, ризикуючи власним життям, урятував друга, що потопав. Удень двоє школярів гралися на ковзанці поблизу річки Устя. Там через жарт старшокласників ледь не сталося трагедії.

Звичайні дитячі зимові забавки ледь не закінчилися трагічно. Двоє школярів ковзалися, аж раптом старшокласники вирішили пожартувати.

Дмитро Левицький, врятований:

- Старшокласники вихопили в мене портфель і кинули на річку. Я пішов за портфелем, але провалився. Отак тримався за лід. Вперед намагався вилізти і кричав, щоб владик допоміг мені.

Одноліток - Владислав Шугайло - не розгубився, одразу кинувся рятувати. Хлопчик розповідає: щоб і самому не провалитися, ліг на кригу й поповз.

Владислав Шугайло, рятівник:

- Я його почав брати отак за руки і тягнути. Зробив ямку, і знов почав тягнути. Потім поміг йому піднятись, і ми пішли до нього в двір.

Юний герой каже, страху не було, бо мріє стати рятувальником. В обласному управлінні МНС зазначають: підростає гідна зміна - хлопчик, котрому лише 9 років, урятував приятелеві життя.

Микола Прокопчук, керівник відділу УМНС у Рівненській області:

- На території Рівненщини трапляється багато випадків, де навіть дорослі не завжди можуть оцінювати ситуацію і надати необхідну допомогу, а 9-річний хлопчик не розгубився. Міністерство НС започаткована Всеукраїнська акція - "Герой-рятівник". Будемо готувати документи на представлення лауреатів цього 9-річного Владислава.

А ось бабуся юного рятівника  хоча й радіє за внука, спочатку не на жарт розтривожилася. Вона виховує хлопчика самотужки.

Світлана Кузьміна, бабуся рятівника:

- Це сирота, в нього померла мама, а батько позбавлений батьківських прав. Для мене це був великий шок, адже я пережила нещодавно велику трагедію і розуміла, що втратити ще одну дитину - це надзвичайний стрес. Але я дуже рада, що він допоміг тому хлопчику.