Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 жовтня 2011, 16:38 Суспільство
Через відсутність аудиту доріг проблеми розв'язок залишаються невирішеними
Через відсутність аудиту доріг проблеми розв'язок залишаються невирішеними

Цими вихідними столичні інспектори зафіксували більше тисячі правопорушень. Традиційно частина з них сталася на розв'язках та перехрестях. Інспектори винять людей, ті своєю чергою нарікають на дороги.  Недосконалі розв'язки, чи, все ж таки, недолуга водійська етика?

Це - столичний проспект Бажана, розв'язка біля станції метро Осокорки. Ранковому затору тут ніхто не дивується. Більшість покірно тягнеться в загальній течії, та є відчайдухи, які зухвало порушують правила руху. Вони видираються на зелений острівець, або виїжджають на зустрічну смугу. ДАІвці розводять руками - люди не бояться покарання, а культури їм відверто бракує. Патрулі відлякують порушників, але ж постійно там стояти вони не можуть.

Олександр Буряк, керівник відділу УДАІ м. Києва:

- Менталитет наших водителей желал бы лучшего. Поэтому все очень многое зависит и от самих водителей. Кому куда надо, туда они в основном и едут.

У водіїв - своя думка: до браку культури додається ще й недосконалість українських транспортних розв'язок. Серед таких - перехрестя вулиць Мельникова й Теліги. Камери спостереження щодоби фіксують тут аварії. Світлофори працюють асинхронно і плутають людей.

Олександр Буряк, керівник відділу УДАІ м. Києва:

- Водитель, не зная, куда он едет, - он теряется на дороге, не знает, какую полосу ему занять при маневрировании, в каком направлении ехать. Для других участников такая рассеянность может привести к нарушениям безопасности дорожного движения.

За словами експертів, в Україні просто відсутній аудит доріг, тому проблеми недолугих розв'язок залишаються невирішеними, і з часом тільки додаються.

Михайло Берлін, керівник асоціації безпеки дорожнього руху:

- Сама технология проектирования и строительства дорог не совсем эффективны у нас, потому что в мире в высокоразвитых странах подход такой, что дороги строят одни, а контролируют другие. У нас и строят и отвечают за их качество "Автодор".

Люди погоджуються: якість транспортних розв'язок має хтось контролювати. Через відсутність системного підходу виходить так, що вирішення проблеми в одному місці призводить до її виникнення в іншому.

Водій:

- Сделали развязку - мост Кирпы но не до конца доделали, теперь Здолбуновская стоит.

Водій:

- На Ленінградській площі треба щось робити.

Водій:

- Почтовая площадь, если здесь спокойно проедем - на Почтовой будем тормозить.

Громадяни дивуються, чому самі чиновники не помічають проблем. Невже вони їздять іншими дорогами?