Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 червня 2011, 13:21 Суспільство
В Івано-Франківську матрос Анатолій Тетерук врятував 12-річного хлопчика
В Івано-Франківську матрос Анатолій Тетерук врятував 12-річного хлопчика

48-річний матрос Анатолій Тетерук урятував 12-річного хлопця в Івано-Франківську. Школяр ледве не потонув у міському озері. Дитина вже йшла на дно, коли її підхопили руки моряка.

Сьогодні пана Анатолія називають героєм. Рятувальник водолазної станції з цим не погоджується. Каже, то була звичайна робота.

Анатолій Тетерук, рятувальник:

- Я побачив, що дитина то з'являється, то зникає під водою. Не роздумуючи довго, я пірнув у воду, і поплив в ту сторону. Підпливши, я підпірнув, і дістав з води дитину, яка вже опускалася на дно. Її терміново доставили до причалу рятувальної станції, де була надана перша домедична допомога, дитина стала дихати.

Врятованого хлопчика швидкою доправили до міської дитячої лікарні.

Ніна Серденько, кардіоревматолог Івано-Франківської дитячої лікарні:

- Йому було встановлено діагноз "аспіраційна пневмонія". На даний час дитина продовжує лікування, обстежується. На сьогоднішній день стан дитини розцінюється як середньої важкості.

Лікарі кажуть, від смерті дитину відділяли кілька хвилин.

Ніна Серденько, кардіоревматолог Івано-Франківської дитячої лікарні:

- Треба віддати належне рятувальникам, що допомога дитині булла надана кваліфіковано і своєчасно, що це не відобразилося на здоров'ї дитини.

Надія, мама врятованого:

- Я дякую Богу і рятувальнику-матросу, всім службам, лікарям, які врятували спочатку, а потім повернули до життя мою дитину, і зараз його лікують.

12-річний Андрій ще й досі не вірить у свій порятунок. Хлопчик зізнається: цей випадок запам'ятає надовго.

Андрій, врятований:

- Дна не знав, просто пішов собі. Друг був менший, він поплив, я йшов ще по дну, під водою була яма. Я в неї впав, напевно, за щось зачепився, не зміг виплисти. Коли прийшов до тями, я був уже на рятувальному човні. Я дуже вдячний тому рятувальнику, що врятував мені життя.