Телеканал НТН
Сообщить новость

Новости канала

2 июня 2011, 13:21 Общество
В Ивано-Франковске матрос Анатолий Тетерук спас 12-летнего мальчика
В Ивано-Франковске матрос Анатолий Тетерук спас 12-летнего мальчика

48-летний матрос Анатолий Тетерук спас 12-летнего парня в Ивано-Франковске. Школьник чуть не утонул в городском озере. Ребенок уже шел ко дну, когда его подхватили руки моряка.

Сегодня господина Анатолия называют героем. Спасатель водолазной станции с этим не соглашается. Говорит, это была обычная работа.

Анатолий Тетерук, спасатель:

- Я побачив, що дитина то з'являється, то зникає під водою. Не роздумуючи довго, я пірнув у воду, і поплив в ту сторону. Підпливши, я підпірнув, і дістав з води дитину, яка вже опускалася на дно. Її терміново доставили до причалу рятувальної станції, де була надана перша домедична допомога, дитина стала дихати.

Спасенного мальчика на "скорой" доставили в городскую детскую больницу.

Нина Душенька, кардиоревматолог Ивано-Франковской детской больницы:

- Йому було встановлено діагноз "аспіраційна пневмонія". На даний час дитина продовжує лікування, обстежується. На сьогоднішній день стан дитини розцінюється як середньої важкості.

Врачи говорят, от смерти ребенка отделяли несколько минут.

Нина Душенька, кардиоревматолог Ивано-Франковской детской больницы:

- Треба віддати належне рятувальникам, що допомога дитині булла надана кваліфіковано і своєчасно, що це не відобразилося на здоров'ї дитини.

Надежда, мама спасенного:

- Я дякую Богу і рятувальнику-матросу, всім службам, лікарям, які врятували спочатку, а потім повернули до життя мою дитину, і зараз його лікують.

12-летний Андрей еще не верит в свое спасение. Мальчик признается: этот случай запомнит надолго.

Андрей, спасенный:

- Дна не знав, просто пішов собі. Друг був менший, він поплив, я йшов ще по дну, під водою була яма. Я в неї впав, напевно, за щось зачепився, не зміг виплисти. Коли прийшов до тями, я був уже на рятувальному човні. Я дуже вдячний тому рятувальнику, що врятував мені життя.