Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 травня 2011, 11:50 Суспільство
На Сумщині пенсіонер покінчив з собою у лікарняній палаті
На Сумщині пенсіонер покінчив з собою у лікарняній палаті

Пенсіонер укоротив собі віку в лікарняній палаті - застрелився з мисливського обрізу. В Глухівській районній лікарні, на Сумщині, чоловіка переконували: здоровий. Та пацієнт не вірив, і був певен, що хворіє на рак.

Володимир Лютов, керівник Глухівської центральної районної лікарні:

- Запах крови Вы здесь до сих пор ощущаете... Труп лежал между кроватями, без черепа, весь в крови. Голова здесь - ноги там. Все было обляпано кровью, костными фрагментами, мозговым веществом.

Тут застрелився 62-річний чоловік. Близько дев’ятої ранку він прийшов до терапевтичного відділення, пошукав вільної палати.

Оксана Москаленко, кореспондентка:

- Палата № 13 - за іронією долі вільною виявилася саме вона. Сюди й зайшов пенсіонер з рушницею в пакеті.

Вистрелив собі в рота. Персонал відділення почув лише легкий удар.

Тамара Іванівна, сестра-хазяйка лікарні:

- Думали, может, электрику выбило, или что-то такое... Хлопнуло - и всё, больше ничего. Когда смена пошла принимать смену, они обнаружили труп.

В кишені в чоловіка лежала передсмертна записка.

Валерій Міськов, керівник Глухівського МВ міліції:

- В ходе осмотра места происшествия была выявлена посмертная записка, в которой мужчина выражал несогласие с поставленным диагнозом и тем лечением, которое ему назначили.

Володимир Лютов, керівник Глухівської центральної районної лікарні:

- "Уважаемые доктора, мой диагноз выявит только судмедэксперт".

Загиблого медики добре знали. Близько півроку тому він переніс інфаркт. Виписався, а тоді знову вчастив до лікарні зі скаргами на підвищений апетит і солодкий присмак у роті. Чоловік був упевнений, це симптоми раку. Обстежувався у Глухові, Сумах, дістався й Інтитуту Шалімова в Києві. Онкопатології медики не виявили, але й бідаку не переконали.

Валерій Міськов, керівник Глухівського МВ міліції:

- Со слов очевидцев, он последние 2 дня искал патроны к ружью, хотя оружия у него не было. Проводится по этому поводу дальнейшая проверка.

Володимир Лютов, керівник Глухівської центральної районної лікарні:

- В психическом плане мы показывали его психиатрам раньше, потому что мы обратили внимание, что человек очень эмоциональный, очень настроен на то, что у него онкопатология. Психиатры ничего такого не выявили.

Рідні загиблого претензій до медиків не мають. Кажуть, лише він сам знав причину свого вчинку.