Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 травня 2011, 10:39 Суспільство
В Івано-Франківську 75-річна жінка, втративши роботу, стала бездомною
В Івано-Франківську 75-річна жінка, втративши роботу, стала бездомною

Після півсотні років відданої праці на державу літня мешканка Івано-Франківська стала безхатченком. Та не з власної волі. Історія її життя вражає. Колись вона співала, займалася художньою самодіяльністю й мала власний будинок. Та вже кілька років 75-тирічна Ольга Дмитрів змушена буквально виживати на вулиці.

На вулиці Ольга Дмитрів опинилася після пожежі. Квартира згоріла, чоловік загинув, та й сама майже з того світу повернулася. Йти жінці було нікуди. Якийсь час жила на горищі лазні, де працювала прибиральницею, доки закладу не закрили.

Ольга Дмитрів, безпритульна:

- Міліція винесла на руках, баню закрили, - і дівайся бабо, куда хочеш. Це моя робота, ніхто не йде до мене, навіть ніхто не дивиться. А де я маю спати?

Перебивалася по притулках. Та звідти пішла - знущалися. Після невдалих пошуків даху над головою зробила будинок власноруч. З лахміття, кількох палиць та поліетиленової плівки. Коли холодно, ночує на вокзалі з п'яницями та іншими безхатьками.

Ольга Дмитрів, безпритульна:

- Якби не мала пенсії, я би не знаю, що дівки робила. Я собі хазяйка.

- Їсти що берете?

- Нащо, головне хліб, більше нічого.

У міській раді про долю цієї жінки знають. Два роки тому хотіли оформити її до пансіонату - не погодилася. А знайти їй гідну заміну згорілої квартири не можуть.

Зиновій Фітель, заступник Івано-Франківського міського голови:

- Загальна черга - 14 тисяч, а скільки ще ділиться на першочергові, позачергові… Але це не означає, що вона буде в тій пільговій категорії перша. Важко напряму дати квартиру, а щодо гуртожитку - то такий варіант можливий.

Жінка згодилася б бодай на кімнатку в гуртожитку чи будівельний вагончик, аби не замерзнути наступної зими. Попри те, що доля влаштувала випробування вулицею, пенсіонерка залишається оптимісткою із почуттям гумору.

Ольга Дмитрів, безпритульна:

- Ти туво давай автоматику їй, і стаєм до фотографії - тікай, гет, не заступай.