Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 травня 2011, 15:38 Суспільство
У ДАІ пропонують штрафувати водіїв, які дають хабарі
У ДАІ пропонують штрафувати водіїв, які дають хабарі

Чимало водіїв, що порушують правила дорожнього руху, воліють відкупитися від інспекторів на місці, ніж сплачувати штрафи. У Державтоінспекції заявляють: винні не патрульні, а самі порушники, які провокують службовців брати хабарі.

Інспектори "невідмовні", коли йдеться про гроші, кажуть водії. Владнати ситуацію з "сержантами Петренками" в більшості випадків вдається на місці.

Костянтин, водій:

- Требовать они никогда не требуют, они на это намекают.

Максим, водій:

- Если уже нарушил - естественно, лучше на месте. Это дешевле, и без всякой волокиты там, так что это естественно.

Натомість у Держінспекції стверджують: намагання дати хабара службовцеві зафіксувати тяжко, але можна.

Олександр Якимович, керівник УДАІ в Одеській області:

- Якщо водій питається уникнути покарання, намагається дати хабара, то інспектор може запросити двох свідків, цю ситуацію задокументувати, і водій буде нести відповідальність ту, яка передбачена чинним законодавством.

Скільки підлеглих покарано за здирництво на дорогах - головний даївець Одещини не поточнює. Кермувальники збільшення штрафів за порушення вважають малоефективним. Кажуть, правоохоронці як брали, так і беруть.

Сергій, водій:

- Политику МВД желательно поменять ГАИ, потому что там, где они нужны, там их нет. А любого обычного гражданина они всегда штрафуют. А крутых - вон, посмотрите.

Олександр Якимович, керівник УДАІ в Одеській області:

- Якщо задають питання, як з цим боротися? З цим боротися дуже просто. Потрібно водієві не намагатися дати інспекторові хабара. Якщо водій дійсно порушив правила дорожнього руху, він повинен за це понести покарання.