Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 квітня 2011, 14:38 Суспільство
На Тернопільщині затримали нелегалів з ​​Палестини та Іраку
На Тернопільщині затримали нелегалів з ​​Палестини та Іраку

П'ятеро нелегалів із Палестини та Іраку планували доїхати до Німеччини, а зосталися в Україні. Зупинка виявилася вимушеною: мандрівників затримали правоохоронці.

Вантажівка, що везла з Туреччини до Білорусі тканини та кондиціонери, зупинилась на заправлення неподалік Збаража. Раптом тент автівки розчахнувся - звідти вистрибнули п'ятеро людей і чкурнули до лісу.

Валерій Загородній, перший заступник керівника УМВС в Тернопільській області:

- Буквально за півгодини було затримано двоє іноземців, які виявились громадянами Іраку ат Ірану. Української мови, відповідно, не розуміють, але було зрозуміло, що ще три особи втекло в ліс. Застосувавши кінологічну службу і перекривши по периметру ліс, за дві години були затримані і інші особи.

Водій турецької вантажівки каже: про пасажирів не знав, і вперше їх побачив лише, як людей зловили правоохоронці.

Водій вантажівки:

- Откуда вы ехали?

- Турция- Беларусь.

- А пассажиры откуда?

- Не знаем.

П'ятеро нелегальних мігрантів, серед яких і вагітна жінка, через перекладача пояснили, що прямували до Західної Європи. За подорож заплатили від однієї до п'яти тисяч доларів.

Сампора Вішал, перекладач:

- Пояснили що вони мали їхати з Туреччини до Німеччини в фурі, і по дорозі 4 дні вони їздили, і через 4 дні вже закінчилось їсти і пити, і сталося так, що жінці, яка вагітна, стало погано, і через то ці хлопці рішили вийти.

Тепер затриманих громадян Палестини, Ірану та Іраку доправлять до пунктів утримання нелегалів. До омріяної Європи вони так і не потраплять. За порушення українського кордону на них, окрім адміністративної відповідальності, очікує депортація.