Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 березня 2011, 15:39 Суспільство
Двоє французів намагалися вивезти з України двох маленьких дітей
Двоє французів намагалися вивезти з України двох маленьких дітей

Двоє французів намагалися вивезти з України немовлят. Іноземці напоїли малечу снодійним і запхали у схованку під диваном автофургону. Підозрювані - батько та син. Нині слідчі з'ясовують, хто батьки дітей і навіщо малі знадобилися іноземцям.

Цей так званий будиночок на колесах спробував перетнути українсько-угорський кордон рано вранці. Всередині - двоє французів. Ніби звичайні туристи. Та на КПП транспорт вирішили перевірити. Надто водій та пасажир схвильовано переконували, що нічого забороненого не везуть. Інтуїція ревізорів не підвела. Виявилося, що пасажирів вдвічі більше.

Георгій Великов, т.в.о. керівника митного посту Виноградова:

- Разом з працівниками прикордонниками СБУ було виявлено 2 немовлят, які знаходилися в ящику для посуди. Потім негайно було викликано швидку допомогу. На даний час малята в лікарні. Цими французами, що керувати транспортом, зараз проводяться слідчі дії.

Спосіб такої контрабанди вжахнув. Дітей перевозили, немов екзотичних тварин - у скринях в спеціальній схованці.

Правоохоронець:

- Був виявлений оцей так званий тайник, що був образований у скрині під ліжком, що трансформується. У правій половині цієї скрині знаходилися 2 немовлят.

Згідно з документами, що їх надали підозрювані, малеча з'явилася на світ п'ятнадцятого та вісімнадцятого лютого. Немовлята були непритомні. Медики припускають, дівчаток напоїли снодійним. На щастя, це не вплинуло на їхнє здоров'я.

Магдалина Візавер, лікарка:

- Дітки гарні, ухожені. З ними доставлено харчування "Нутрілон". Видно, що діти материнські. Привикші на соску, поки що в задовільному стані.

Поки малими опікуються лікарі, їхні перевізники під наглядом правоохоронців. Слідчі мають з'ясувати, звідки немовлята. Та вже припускають, близнюків виносила сурогатна мати.