Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 жовтня 2010, 13:06 Суспільство
Міліціонери з'ясовують причини та обставини трагедії в Марганці
Міліціонери з'ясовують причини та обставини трагедії в Марганці

До 44-х побільшало жертв аварії в Марганці. У Дніпропетровській обласній лікарні померла жінка. Через тяжкі травми врятувати її медики не змогли. Міліціянти ж з'ясовують причини та обставини трагедії. Уже є перші результати.

Автобус, що став братською могилою для кількох десятків пасажирів, був справний. Такі висновки Державтоінспекції. Уламки маршрутки правоохоронці віддали експертам. Ті запевняють, що під час удару транспорт рухався. Тож версія про зупинку маршрутки на переїзді через її несправність малоймовірна.

Валерій Лозовий, керівник департаменту ДАІ МВС України:

- Уже назначено близько 40 експертиз. Проведена експертиза автобуса, вірніше, того, що з нього залишилося. Експерти надали висновок, що технічний стан автобуса задовільний. І те, що вони змогли оглянути це рульове - воно в задовільному стані. Оглянули колеса, протектор шин. Визначили, що в момент зіткнення транспортні засоби рухалися. Як потяг, так і автобус.

Вивчили правоохоронці і досьє водія. За характеристиками - поганого про чоловіка ніхто б не сказав. Щоранку перед рейсом його оглядав медик. Не був вийнятком і той фатальний день - лікар дозволив сісти за кермо.

Валерій Лозовий, керівник департаменту ДАІ МВС України:

- Водій пройшов медичний огляд в 6:50, і в 7:10 технічний огляд механіком підприємства. Водій, який загинув в цьому ДТП, має значний досвід. Водійський стаж 34 роки. 20 років займається перевезенням людей.

Та попри досвід, кермувальника цьогоріч уже двічі штрафували. Один із протоколів склали через порушення правил перевезення пасажирів. Переповнений салон мікроавтобуса був для цього маршруту явищем звичним. І винний у тому власник транспорту. Рейс обслуговували лише дві машини.

Валерій Лозовий, керівник департаменту ДАІ МВС України:

- Громадянином Івасенко, "ЧП Івасенко" була подана заявка про те, що він організує перевезення вісьмома автобусами "Мерседес Спрінтер". Але при перевірці було встановлено, що цей маршрут обслуговувало два автобуси. "Мерседес Спрінтер" і автобус "БАЗ", який і потрапив в пригоду.

Пояснень міліціянти чекають від власника підприємства. Та поки його не можуть знайти. Є запитання в міліціянтів і до залізничників. За приписами ДАЇ, на переїздах, через які пролягають пасажирські маршрути, мають ставити шлагбауми. Утім, попри всі хиби головною причиною трагедії правоохоронці називають порушення правил дорожнього руху. А це - відповідальність кермувальника. Та чому досвідчений здоровий водій справним автобусом виїхав просто під колеса локомотива - залишається питанням номер один.

Дмитро Андреєв, директор департаменту МВС України:

- Як і в будь-якій кримінальній справі розглядаються абсолютно всі версії. Домінуючою на сьогодні є версія про порушення правил дорожнього руху саме водієм. Розглядаються абсолютно всі версії, навіть неймовірні. Навіть причетність водія до деструктивних сект.