Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 жовтня 2010, 14:20 Суспільство
На Львівщині почали посилено перевіряти маршрутних перевізників
На Львівщині почали посилено перевіряти маршрутних перевізників

Після страшної катастрофи в Марганці в регіонах почали перевіряти перевізників. Цьогоріч на Львівщині сталося 336 аварій із маршрутками. Одна людина загинула, понад 70 - травмовано. У ДАЇ пояснюють: спричинюють ДТП не лише порушення правил дорожнього руху, а й технічні несправності. Адже понад 20 відсотків автобусів, що виїжджають на маршрути, треба негайно ремонтувати. Перевіряли маршрутки разом із даївцями й наші кореспонденти.

Рейд розпочинають о 5-й ранку. І майже одразу фіксують порушення. У гаражі, де повинні стояти автівки, бракує кількох машин. Згодом на територію підприємства заїжджає одна маршрутка. Де "ночувала" - водій-порушник пояснити не може. Так само, як і ще четверо його колег.

Ігор Вархов, старший державтоінспектор відділу УДАІ у Львівській області:

- Сьогодні за зберігання за гаражами було складено 5 протоколів.

Перед виїздом на маршрути машини обов'язково оглядає автомеханік. А водіїв - лікар. На підприємстві переконують: без цієї процедури транспорту не випускають. Головний механік розповідає: щодня знаходять якесь пошкодження, машини так часто ламаються через погані дороги.

Тарас Боднарчук, головний механік підприємства:

- Основні - ті, що впливають на безпеку руху, тобто несправність шин, світлових приладів, рульового управління і дверей. Це постійно при випуску. І мусять усуватися на протязі півгодини-години.

Технічний стан автобусів цього разу перевіряють і ДАЇвці - після автомеханіка. Про виявлені порушення звітують уже за кілька годин.

Ігор Вархов, старший державтоінспектор відділу УДАІ у Львівській області:

- При перевірці були виявлені факти несправності коліс, зовнішнього вигляду, пошарпані сидіння, несправність одної машини рульового управляння.

Із двадцяти перевірених автобусів у десяти виявлено несправності. Після ремонту машини оглянуть знову. Лише тоді дозволять возити ними пасажирів.