Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 серпня 2010, 14:37 Суспільство
Сьогодні вшановували пам'ять міліціонерів, загиблих на завданні
Сьогодні вшановували пам'ять міліціонерів, загиблих на завданні

Наклали головою під час виконання службових обов’язків. Сьогодні вшановували пам’ять загиблих міліціянтів. Щороку двадцять другого серпня за них моляться родичі, друзі й колеги.

Її чоловік загинув двадцять років тому під час виконання службових обов'язків. Йому було двадцять чотири. Міліціянт наклав головою, так і не побачивши власного сина. Пані Наталя стверджує: для родини він і досі живий.

А на очах у цієї вдови сльози не висихають. Після смерті чоловіка не минуло й півроку. Він один із тих двох міліціянтів, що загинули у столиці 2010-го.

Наталя Клочко, вдова міліціянта:

- Загинув мій чоловік . Третього лютого дві тисячі десятого року. Загибли вони вдвох, вертаючись з завдання на Братиславській вулиці на мосту. Їх просто вбив п’яний водій, шансу абсолютно ніякого не було…

Невтішна жінка каже, вмовляла чоловіка покинути роботу. Але він навідріз відмовлявся. Її ж серце наче передчувало - станеться щось лихе.

Наталя Клочко, вдова міліціянта:

- Проти... я була так проти… У нас залишився син шести років… Вибачте... Його зранку до вечору не було вдома. Він мені потрібен був, а він... Це такий батько був... Ви знаєте, в мене другий шлюб, але це таких батьків, таких чоловіків…

Загиблих міліціянтів згадували в соборі Михаїла Архистратига. Потім рідних зібрали на поминальний обід. Там вручили матеріальну допомогу. По дві тисячі гривень. І подарунки дітям.

Олексій Крикун, голова ГУ міліції в м. Києві:

- На сьогоднішній день на обліку в головному управлянні сорок шість сімей стоїть. Двадцять шість дітей, з них дев’ятнадцять неповнолітніх. На скільки можемо, стараємось допомагати, і будемо допомагати й далі. Вирішимо питання тим, хто загинув, на жаль, загинув, житлові.

За роки незалежності в Києві загинуло 37-ро міліціянтів під час виконання службових обов'язків. Що рік, то ця цифра, на жаль, більша.

Олексій Крикун, голова ГУ міліції в м. Києві:

- Я хочу сказати, що ваші рідні і близькі, ваші колеги, які загинули під час виконання службових обов’язків, це є честь і приклад, і гідність для всієї міліції міста Києва і всієї держави.