Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 квітня 2010, 14:18 Суспільство
Київські правоохоронці розганяли стихійних торговців м'ясом
Київські правоохоронці розганяли стихійних торговців м'ясом

Немає дозволу - немає торгівлі. Так вирішили столичні міліціянти й вирушили в рейд. Перевіряли торговельні місця: хто крамарював стихійно - тих штрафували.

При дорозі - в пилюці й багнюці торгують м’ясом. На пеньочку - сокирка, поряд - пес. Що це за м’ясо - тутешні торгівці розповідати не хочуть. Коли угледіли телекамери, складають речі й ідуть полем до села - тікають.

Торговець:

- Харош, Спілберг. Харош, я складаюсь.

У кого асортимент незрозумілого м’ясця більший, тому складатися довше. Товар у сумки заховати встигли не всі. Усіх безталанних ловить міліція. Для годиться перевіряє документи.

Віталій Яценко, старший інпектор відділу ветміліції ГУ МВС України в Київській області:

- Торгівля проводиться м’ясом, на яке було відсутні будь-які документи.

А потім - складають адмінпротокол.

Торговець:

- Місце проживання.

- Ну, я в Яготині проживаю, а так - село...

- Проживаєте де?

- (Називає адресу)

Споживати таке м’ясо - небезпечно, кажуть у санстанції. Якщо на базарах і у крамницях товар перевіряють, то тут - жодної гарантії якості.

Альбіна Ткаченко, керівник відділу ветмедицини ГУ МВС у Київській області:

- Во-первых, оно может быть неустановленного происхождения, во вторых - оно может содержать опасные для человека микроорганизмы: личинки, яйца паразитов. Человек, употребив такое мясо, может серьезно заболеть, вплоть до смертельного исхода.

М’ясо добре, виправдовуються продавці. Перевірене часом: адже на дорозі вже стоїть не перший день. Щоб не псувалося, його постійно обробляють спеціальними засобами. Санстанція й міліціянти шоковані.

Альбіна Ткаченко, керівник відділу ветмедецини ГУ МВС України в київській області:

- Есть микроорганизмы, есть различные бактерии, которые в процессе эволюции выработали иммунитет, и уже их невозможно уничтожить.

Це вже не перша така перевірка стихійних базарів, констатують правоохоронці. Усе вилучене м’ясо знищують.

Віталій Яценко, старший інспектор відділу ветміліції ГУ МВС України в київській області:

- Всього з початку року було вилучено близько 60 тонн неякісної їжі тваринного походження на загальну суму більше мільйона гривень.

А українцям нагадують: не зважайте на низьку ціну й "натур продукт". Придорожньє м’ясо ліпше оминати десятою дорогою, здоров’я - важливіше.

Борис Сачалко, Дмитро Денисов, НТН.