Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 лютого 2010, 11:08 Суспільство
Молода мати залишила своїх маленьких дочок з немічною бабусею
Молода мати залишила своїх маленьких дочок з немічною бабусею

За живих батьків діти часто зростають сиротами. Як, приміром, на Львівщині. Молода мати подалася світ за очі, покинувши своїх дочок на бабусю. Пенсіонерка не мала сил їх доглядати: малі були голодні й занедбані.

Дев'ятимісячна Наталя та дворічна Марійка зараз доглянуті й ситі. Їх забрали від немічної бабусі. Батька в дітей нема, а горе-мати, зі слів родичів, уже кілька місяців не з'являлася вдома.

Марія Науменко, хрещена дівчаток:

- Поїхала, забралася, лишила на брата, на мене і на свою маму малих, не показувалася місяцями. Ми її видзвонювали, вона ще нам погрожувала. Ось цієї середи дзвонив від неї хтось, погрожував: як будемо ще раз до неї дзвонити, то вони нас повбивають всіх приїдуть.

Малими вже понад рік цікавилася районна служба у справах дітей. Під час чергової перевірки, працівниці жахнулися. У хаті нічого їсти, а в одної з дівчаток обморожені кінцівки.

Володимир Байда, керівник служби у справах дітей Яворівської райради:

- Жодних ознак якихось там дров, чи будь-яких продуктів харчування ми в хаті не виявили, хоча ми і не займалися пошуком по хаті, оскільки бабця нам погрожувала, будемо, казали, вилами, сокирою. Тобто, ми позбирали дітей, посадили в швидку і повезли в лікарню їх.

Потім дівчаток перевезли до Львівського будинку дитини.

Володимир Сукневич, лікар-педіатр Львівського будинку дитини №1:

- Діти поступили, в дійсності, з такої сім'ї брудної - страшне. На запах були також… як понюхати, то… Знаєте, як то в домашніх умовах, то зовсім інакше. Видно там, все-таки, сімейні обставини, скажемо не із самих кращих сімей, яка може вигодовувати і дивитись за тою дитиною.

У рідному селі дівчаток сусіди не хочуть говорити про страшну історію. Кажуть, бояться помсти. І впевнені, що додому малим ліпше не повертатися.

Оксана, сусідка:

- То нема, де хати нема, умов нема ніяких, нічого абсолютно. Хата валиться, ще завалиться на ті діти.

Поки дівчаток доглядають у притулку, їхня мати в лікарні має народити третю дитину.

Ірина Баранич, Михайло Заярнюк, Львівська область. НТН.