Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 лютого 2010, 11:51 Суспільство
Знайдено мати-зозулю, що залишила на залізничному вокзалі у Києві свою дитину
Знайдено мати-зозулю, що залишила на залізничному вокзалі у Києві свою дитину

Два тижні тому ми розповідали про немовля, котре покинули на залізничному вокзалі. Мати-зозулю впіймали. 24-річна жінка каже: зоставила дитину через безвихідь. Міліціонери ж з’ясували: раніше вона заробляла проституцією й уживала наркотики.

Два тижні міліціонери шукали батьків цієї дівчинки. Її підібрали на вокзалі. Камера відео спостереження зафіксувала, як невідома особа ввійшла до залу, поставила коляску в кутку й подалася геть. Та ці кадри не зарадили слідчим. Допомогли телевізійні сюжети. Після їхнього перегляду до міліції зателефонували родичі розшукуваної матері.

Ольга Єцкало, старша оперуповноважена ЛУ міліції на Південно-західній залізниці:

- До нас звернулася невістка її рідного брата, жінка, яка по телевізору побачила немовля. Подзвонила і сказала, що є родичем дівчини.

Міліціонери затримали матусю. Вона в усьому зізналася. Каже, сама хотіла прийти.

Затримана:

- Где-то 4-5 суток решалась приехать на "Киев-Пассажирский", найти милиционеров и узнать, чтобы вернуть ребенка. Но не могла придумать причину. Не правду сказать, а думала им соврать, почему я так поступила.

Щиросерді зізнання не повернуть їй дитини. А якщо слідчі з’ясують, що жінка з власної волі кинула немовля напризволяще, вона сяде до в’язниці. Там, до речі, перебуває батько дівчинки.

Ольга Єцкало, старша оперуповноважена ЛУ міліції на Південно-західній залізниці:

- Зізналася в тому, що вона мати народженої дитини, що вона добровільно здала залишила дитину, що вона була тверезою, що вона усвідомлює, що залишає дитину в небезпеці, що може спричинити хворобу або смерть дитини.

Після пологів породілля звернулася по допомогу до родичів. Коли вони відмовили, пішла на вокзал. Свій учинок пояснює безвихіддю. Мовляв, там, де вона жила і працювала, з дитиною не можна. Журналісти "Свідка" з’ясували: йдеться про будинок розпусти. До речі, торік жінку сорок шість разів затримували за проституцію й уживання наркотиків. Такий спосіб життя не минув без наслідків. У молодиці діагноз - ВІЛ. Чи інфіковане немовля - поки невідомо. Постало й інше питання: хто доглядатиме дитину.

Затримана:

- Брат в открытую сказал: если я малую не верну, могу забыть про нее.

Ольга Єцкало, старша оперуповноважена ЛУ міліції на Південно-західній залізниці:

- Родичі, її рідний брат з жінкою збирають документи для того, щоби удочерити дівчинку. Їм дозволять.

Поки що про знайду дбають столичні лікарі.

Олександр Дем’янчук. Ігор Молчанов. НТН.