Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 січня 2010, 12:58 Суспільство
У столиці на залізничному вокзалі жінка покинула немовля
У столиці на залізничному вокзалі жінка покинула немовля

На коляску звернули увагу пасажири й повідомили міліціонерів. Майже годину працівники вокзалу чекали на батьків. Та до тритижневої дівчинки ніхто не підійшов.

Близько шістнадцятої години пасажири звернули увагу на плач дитини. Він лунав з кутка. Там стояла коляска. Поряд - жодного дорослого. Міліціонери одразу кинулися шукати батьків немовляти, якому на вигляд три-чотири тижні. Та серед сотні пасажирів ніхто не відгукнувся. Не допомогли й повідомлення гучномовцем. Оперативники вирішили переглянути записи камер спостереження. Після цього зрозуміли: крихітку кинули напризволяще.

Ольга Єцкало, старша оперуповноважена ЛУ міліції на Південно-західній залізниці:

- Були опитані свідки, ніхто нічого не помітив. Жінку впізнати неможливо, тому що камера погано зафіксувала, і лише силует, що жінка була в світло-коричневій курточці або плащі. Вона підійшла до чергової по залізничному вокзалу, довго стояла, підходила, відходила, і о п’ятнадцятій сорок жінка залишила залізничний вокзал.

Міліціонери сподіваються, що знайду впізнають. Тож коли вам бодай щось відомо про цю крихітку, або її батьків, телефонуйте на номери, що зараз на екрані. Поки що про немовля дбають столичні лікарі. Вони кажуть: дівчинка трохи занедужала, але незабаром все буде гаразд. Медики хоч і не вперше рятують покинуте маля, але й досі не збагнуть психології таких матусь. До того ж, останню їхню пацієнтку батьки, судячи з усього, доглядали.

Юлія Колодій, лікар-ординатор дитячої лікарні №3 м. Києва:

- Стан дівчинки відповідає середній тяжкості. З якої сім’ї - говорити важко, але дівчинка була одягнута в дитячий одяг, в розпашоночки, на ній була шапочка-комбезик. Була загорнута в двоє простирадл, в памперсі, з дитячою соскою. Тобто, говорити, що вона занедбана, було не можна.

Якщо ж горе-мамця передумає й захоче повернути немовля - буде запізно. Фахівці кажуть, така крихітка без батьків не лишиться. А поки що її родиною буде колектив дитячої лікарні.

Її назвали Зося, тому що подивилися в календарі - сімнадцятого січня був день Антоніни та Зосі.

Олександр Дем’янчук. Олександр Кругликов. НТН

 

Правоохоронці сподіваються, що знайду впізнають. Тож коли вам бодай щось відомо про немовля, телефонуйте на 103, або за телефонами: 465-16-02, 465-15-02.