Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 травня 2011, 15:10 Пограбування
На Сумщині знайшли викрадача суддівської "Волги"
На Сумщині знайшли викрадача суддівської "Волги"

Охтирський суддя знов на коні. Залізному. Кілька тижнів тому "Свідок" розповідав про службову "Волгу", що її викрали просто з двору суду. Автівку знайшли, а за кілька днів затримали й зловмисника.

На воротах Охтирського суду - новенькі замки. Старі збила суддівська ж автівка. Службову "Волгу" голови вподобав 17-річний юнак, що вештався нічним містом. З собою мав викрутку.

Сергій Гузь, керівник Охтирського МВ міліції:

- У него была с собой отвертка, он открыл пассажирскую дверцу, поставил клеммы, включил массу, и с помощью отвертки завел данный автомобиль.

Затриманий:

- З другого разу дужче отвертку забив, крутнув - вона: "Вжж-вж!" Ні черта! Я 500 витягнув, "вж-вж" - вона завелася. Я тоді задню передачу, назад, но не викрутив. Я тоді трохи вперед - і вибив, вивернув руль.

- Скільки спроб зробили, щоб вибити?

- Що?

- Ворота. Скільки спроб?

- Дві.

Ворота вибив і помчав - на шаленій швидкості і з вимкненими фарами. Міліція знайшла свідків нічної гонитви, вони підказали, куди їхало авто. "Волгу" знайшли в лісі під Охтиркою. Кермувальник покинув машину по тому, як урізався в дерево.

Затриманий:

- Яка мета у Вас була цим авто заволодіти? Що Ви хотіли в подальшому з ним робити?

- Просто покататься, и все.

Тепер юнакові загрожує до 10 років ув'язнення. Комп'ютерна програма, що розподіляє справи між суддями, обрала для розгляду цієї голову Охтирського міськрайонного суду. Котрий, власне, "Волгою" і їздив.

Микола Верес, голова Охтирського міськрайонного суду:

- Щоби не було ніяких питань щодо упередженості, чи в подальшому будь-яких сумнівів щодо розгляду цивільного позову, справа була передана на розгляд до Тростянецького райсуду.

"Волгу" ремонтують. На її місці під будівлею суду стоїть "Мерседес".

Микола Верес, голова Охтирського міськрайонного суду:

- На чому зараз їздите?

- На власному автотранспорті, або користуюся загальноміським транспортом, як всі люди.

Проблеми з транспортом мають ще троє мешканців Охтирщини. Затриманий ганявся за адреналіном не лише суддівською "Волгою".

Сергій Гузь, керівник Охтирського МВ міліції:

- Он совершил 3 незаконных завладений автомобилями, также был изобличен в краже скутера. Это чисто хулиганские мотивы.