Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 вересня 2010, 14:31 Пограбування
На Сумщині зловмисники переламали ребра та пограбували суддю
На Сумщині зловмисники переламали ребра та пограбували суддю

12 годин у холодному підвалі, з поламаними ребрами і зв'язаними руками - таку страшну ніч пережив суддя на Сумщині. Надвечір на його подвір'я вдерлися двоє в масках. Били, вимагали грошей, а потім ув'язнили.

Двері кабінету голови Путивльського районного суду зачинені. Що сталося з керівником, працівники до пуття не розповідають.

Працівник суду:

- Я тільки чув те, що і всі в місті чули…

- Так а що?

- Що було здійснено напад, а що, як, хто…

Суддя зараз у лікарні, медики спілкуватися з журналістами не радять, мовляв, забагато пережив. 12 годин зв'язаний і побитий чоловік просидів у власному підвалі.

Григорій, сусіда постраждалого:

- Може комусь колись насолив, все-таки, така ж робота, що мало ли… Комусь, може, неправильно дав срок… Це, вроде, второй раз уже на нього покушение.

О пів на дев'яту вечора, коли суддя господарював у літній кухні, з городів на його подвір'я вдерлися двоє в масках. Телефона розбили, а камери спостереження, чоловік, як на гріх, ще вранці віддав ремонтувати.

Михайло Палькін, заступник керівника УМВС України в Сумській області:

- Избиение было ногами, руками, сопротивление оказывалось. Около 10-15 минут это все длилось, пока они его не связали и не опустили в подвал. Преступление, конечно жесточайшее.  Связывали проволокой, которая была при преступниках, с гайкой, которая путем закручивания сдавливала конечности.

З собою нападники принесли молотка - цвяхами забили вхід до підвалу. Самі ж обнишпорили оселю й по другій годині ночі пішли з фотоапаратом і десятьма тисячами гривень.

Михайло Палькін, заступник керівника УМВС України в Сумській області:

- У нас 2 серьезные версии: это корыстный мотив, все таки, они деньги искали и добивались места, где они могли находиться. А вторая версия - связываем со служебной деятельностью. Все-таки, 25 лет проработать в суде - естественно, есть какие-то недовольные.

Коли наступного дня суддя не з'явився на роботі, колеги вдарили на сполох. Чоловіка знайшли близько 9-ї ранку, з переламаними ребрами, синцями і зв'язаними руками. Цілу ніч він намагався вибити заслінку і вибратися на волю.