Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 лютого 2010, 10:53 Пограбування
На Вінниччині дачник став жертвою розбійного нападу
На Вінниччині дачник став жертвою розбійного нападу

На Вінниччині жорстоко побили дачника. Ще й винесли все з хати. Та за версією чотирьох нападників, постраждалий винен сам.

32-річного вінничанина забрали до лікарні з власної дачі з черепно-мозковою травмою, струсом, переламаним носом та численними гематомами. Саме на дачі він став жертвою розбійного нападу. Побитого та зв’язаного сина вранці знайшла мати.

Мати постраждалого:

- Стан стабільний в нього. Ми боялися, щоб крововиливу не було. І де череп, то там є ще прошарок. Така сітка. То, кажуть, добре що не пробили ту сітку, як влупили по голові. Що крововиливу не вийшло в мозок. А там в нього гематоми страшні.

Чоловік розповідає: на дачу їхав електричкою. Помітив трьох чоловіків і дівчину, що йшли по п’ятах ще на залізничному вокзалі. Тільки-но переступив поріг оселі, як на нього накинулися люди, в яких упізнав переслідувачів. Нападники побили господаря, роздягли й зв’язали. Зібрали цінні речі: телевізор, приймач, електроплитку. Однак втікати з награбованим не поспішали: влаштували на місці злочину застілля. Розважалися до ранку, і о сьомій пішли на електричку.

Микола Господарець, керівник Калинівського МРВ міліції:

- Вони прибули на територію Вінницької області протягом доби. Провели ніч на залізничному вокзалі в місті Вінниця в пошуках наживи. Після чого пересувалися електропотягом, де і помітили в подальшому потерпілого, відносно якого скоїли розбійний напад. Трохи більше доби їм потрібно було для того, щоб залишити територію області і пошуки набагато ускладнилися б. Так, як зазначено раніше, всі люди із різних регіонів.

За описом постраждалого нападників затримали того ж дня. Вік чоловіків - 24-27 років. Жінці - 23. Познайомилися вони у Києві. Відтоді мандрували разом. У затриманих гастролерів своя версія подій. Кажуть, постраждалий сам запросив їх на дачу.

Затриманий:

- Ми сіли з ним. Випили. Він постелив нам в одній кімнаті. А сам схотів лягти з дівчиною в іншій.

Хтиві бажання господаря гостям не сподобалися, що й стало формальним приводом для нападу.

Затримана:

- Ну, підійшов дядько до мого чоловіка і каже: знайди мені дівчину, бо два роки не був з жінкою. Ну, мій чоловік каже: я зараз піду, подивлюся. Вона нехай коло вас стоїть. Він каже: я хочу с тобой переспать. А Серьожа і Славік сказали: не бійся, він не буде з тобою спати.

Затриманий:

- Вишли на вулицю покурити, и тоді я перший два рази вдарив.

- А з якою метою ви його вдарили?

- Чтоб отрубить.

- Тобто, щоб почати грабувати?

- Да.

Затриманий:

- Через минут 5 по времени он пришел в себя. И Славик с руки его еще…

- Як він це казав? Чи казав він вам щось перед тим, як наносити цей удар?

- Он говорил, смотри, я сейчас с одного удара вырублю его. И он его ударил.

Проти розбійників-гастролерів порушили кримінальну справу. Їм світить до 12 років в'язниці.

Юлія Шипунова. Олександр Миронов. Вінницька область НТН.