Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 травня 2015, 21:10 Вбивства
На Сумщині рецидивіст спочатку запросив п'яничку до хати, а потім побив та кинув вмирати
На Сумщині рецидивіст спочатку запросив п'яничку до хати, а потім побив та кинув вмирати

Пожалів, пустив погрітися, а потім убив. На Сумщині в містечку Краснопілля чоловік привів додому п'яничку, що спочивав на зупинці громадського транспорту. Та, коли почав його виганяти, той став опиратися. Не довго думавши, господар відлупцював бідака й кинув помирати до льоху.

До цього подвір'я правоохоронці навідувалися щодня - господар був під адміністративним наглядом. Того ранку він зустрів їх звісткою про нібито знайдене у власному льосі... тіло.

Роман Бакляк, керівник відділу Краснопільського РВ міліції:

- Підозрюваний давно стояв на обліку як раніше судима особа, декілька раз він перебував в місцях позбавлення волі, після чого після звільнення постійно порушував громадський порядок. Він не опирався, пояснював, що цю особу він не знає, і як вона попала до нього в погреб - він не пояснював.

Та правоохоронці з'ясували інше. Допомогла місцева мешканка, яка зайшла до коханого пізно ввечері. Удома той був не сам.

Тетяна Андрюшенко, співмешканка затриманого:

- Знайшов на остановке, сказав, валяється п'яний. Мені, каже, стало жалко. Він привів цього чоловіка додому, вони ще випили горілки, він ліг спать, не сподобалося, що чужа людина відпочиває, попросила його випроводити, він його витяг у двір. Зав'язалась драка.

Гість не схотів залишати будинку через примхи жінки та вимагав пустити його назад. Тоді господар удався до кулаків. 

- Бійка почалася у дворі, після цього вони перекотилися на задній двір, тут він наносив йому удари ногами, руками, після чого вкинув у яму погреба, де й залишив безпритомного до ранку.

Сам хазяїн повернувся до жінки та відзвітував про виконане завдання.

Тетяна Андрюшенко, співмешканка затриманого:

- Він мені каже: я устроїв КПЗ. Більше він ломиться не буде. А я й не поняла, яке КПЗ. Если б я знала, шо така ситуація буде, я б людей би позвала, щоб оттянули чи шо, ну деруться, дивлюсь же - і той пригає-дереться. Бьються так бьються, подеруться та й розбіжаться.

Уже згодом експерти з'ясували, що бідолаха сконав лише під ранок.

Руслан Власенко, перший заступник керівника Краснопільського РВ міліції:

- Особа була вкинута до підвального приміщення близько 23-ї години. Та відповідно до даних судово-медичної експертизи, смерть настала в результаті близько 6-ї години.  Через 7 годин після поміщення в підвал. Внаслідок чисельних тілесних ушкоджень, а також черепно-мозкової травми.

Сусіди кажуть: чоловік змолоду був агресивним. Його боялися, а тому на сварки з цієї хати реаґували зрідка, викликаючи міліцію.

Лідія Яківна, сусідка затриманого:

- Чуємо, чую, шо там матюки, крики, я ото подалі од такого. Із ними, вам сказать, ото сусіди - ніхто не спілкувався. Тільки ото такі, шо друзья його, а так якшо Вовка пьяний, йди, йди. А так вони бьються самі між собою, друзя, ото ж такі як і він, або шо сиділи з ним, або такі … хай деруться. А шо? Щоб і нам дали ще? 

Нині чоловіка затримали. Йому загрожує до 15 років ув'язнення. Таку кару передбачено за статтею "вбивство".