Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 вересня 2014, 22:20 Хуліганство
На Тернопільщині затримали вандала
На Тернопільщині затримали вандала

20-річний селянин із Тернопільщини вирішив розважитися на цвинтарі. Без жалю сплюндрував 11 могил. Пояснити свій вчинок ні правоохоронцям, ні родичам поруйнованих надгробків п'яний молодик не зміг.

- Тут один пам'ятник зруйнований - дерев'яний хрест, проходимо дальше - зруйновані. Є приблизно поламано перерахували 11 могил.

Наруга над могилами - для мешканців села Вівсі надзвичайна пригода. Населення - вісім сотень. Усе як на долоні. Що сплюндрував надгробки хтось із місцевих, люди спочатку навіть не йняли віри.

Ольга Рега, Вівсянський сільський голова:

- Десь біля 7:30 години ранку зателефонував житель села, що на кладовищі зруйновані дерев'яні хрести. Я прийшла подивилася, зателефонувала нашому дільничному. Перший раз в нас таке, і не можемо навіть знати, хто то міг таке зробити.

Правоохоронці пішли по хатах. Невдовзі виявили свідків, які ввечері поблизу цвинтаря бачили п'яного молодика. Безробітний, раніше вже засуджений 20-річний юнак.

Ігор Волос, дільничний Козівського РВ міліції:

- По приїзду за місцем його проживання він був затриманий, також одразу ж зізнався в скоєному. На запитання, що б він міг пояснити свої дії, він розповів про те, що був в нетверезому стані і контролювати свої дії не міг.

Утім, хлопець досить чітко описав своє вечірнє рандеву. Хильнув у крамниці, йшов додому. Дорогою нудьгував. Сум розвіяв за допомоги палиці: нею взявся випробовувати на цвинтарі плити і хрести.

Затриманий:

- Мені щось в голову нахлинуло, я пішов собі, взяв якусь лату, там стояла біля церкви, і почав ламати ті хрести. Я не соображав, що робив в той час.

Повідомлення про тимчасове затьмарення розуму на оперативників враження не справило. Проти молодика розпочали кримінальне провадження. Покарають вандала штрафом чи трирічним ув'язненням - вирішуватиме суд. Та селяни вердикту не чекають і вже самотужки лагодять хрести.