Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 вересня 2016, 01:34 Допоможіть
Хлопчик з унікальним захворюванням потребує допомоги
Хлопчик з унікальним захворюванням потребує допомоги

А зараз просимо вашої особливої уваги. 9-річний Серафим із Маріуполя потребує вашої допомоги. Лікарі діагностували в дитини рідкісне генетичне захворювання - синдром Меласа. Серафим - єдина в Україні дитина з такою хворобою. Малий дуже вірить, що за допомоги небайдужих людей він житиме.

Йому лише 9 років. А він уже переніс шість інсультів і дві клінічні смерті. Здоровою дитиною Серафим ріс до 5 років. А нині він майже не говорить, не бачить і погано ходить. І знову намагається вчитися рахувати та писати.

У нього янгольське ім'я та страшний діагноз. Серафим - означає Вогняний Ангел.

Тетяна Лузганова, бабуся Серафима:

- Он пришел к окну, стал смотреть и говорит: ангел прилетел. Он тогда еще мог разговаривать. А я говорю: что он тебе сказал? Он сказал, что он нас спасет и он к нам еще прилетит.

Його мама з болем згадує: батько, дізнавшись про майбутню дитину, відмовився від нього. Після перенесеного стресу Марія народила сина раніше.

Марія Михайлова, мама Серафима:

- Ребенок у нас родился 8-месячным. И одно легкое было закрыто. Мы положили его в барокамеру, и в барокамеру положили икону Серафима Саровского. Через три дня легкое открывается. Врачи удивились этому.

У вісім років лікарі поставили Серафиму діагноз - синдром Меласа. Це рідкісна генетична хвороба, яке вражає головний мозок, нервову систему та внутрішні органи. Лікарі довго намагалися зрозуміти: чому дитина часто непритомніє та мучиться в судомах. Причини встановили харківські генетики. 

Олена Гречаніна, директор Українського інституту клінічної генетики:

- Это заболевание, которое редко встречается. У нас за мою практику мы имеем 4 случая МЕЛАС. Терапии для этого заболевания нет. Заболевание очень коварное. При этом заболевании страдают не только сосуды, но и другие органы: печень, мозг, почки, и слух нарушается…

Тож будь-якої миті може статися новий інсульт або зупинитися серце. Як вилікувати синдром Меласа - світовій медицині не відомо. Та Серафиму зголосилися допомогти лікарі з Австрії чи Іспанії. Вони знають, як зупинити розвиток недуги. На операцію та обстеження необхідно 83 тисячі євро.

Марія Михайлова, мама Серафима:

- Мы насобирали на данный момент 5 300 евро. Но пока у нас счет стоит, а времени у нас очень мало.

Мама та бабуся хлопчика - приклад того, як навіть у найважчій ситуації не втрачають надії.

Тетяна Лузганова, бабуся Серафима:

- Я очень плачу. И когда он спит, я плачу… Когда он ослеп, это было тяжело. Очень тяжело… Потом немного восстановилось. Он стал силуэты видеть.

"Врятувати Серафима" - так називається пісочна анімація відомої художниці Ксенії Симонової. У невеликому ролику - майже все життя хлопчика. Ось Серафим. Це його мама. Вони жили щасливо. Але одного дня все змінилося.

Щоб на обличчі Серафима знову з'явилася усмішка, йому потрібна допомога. Адже у Вогняного Ангела є шанси на одужання.