Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 травня 2015, 23:12 Здоров'я
У Тернополі психічно хворий угнав машину швидкої допомоги
У Тернополі психічно хворий угнав машину швидкої допомоги

Поспішав до магазину - так молодик пояснив тернопільським правоохоронцям викрадення автомобіля швидкої допомоги. А згодом стало відомо: бригаду медиків викликала мати крадія, аби сина госпіталізували до психіатрії.

Близько 11-ї вечора швидка Тернополя отримала незвичайний виклик. Жінка благала негайно надіслати бригаду для її 29-річного сина, аби госпіталізувати його до психоневрологічної лікарні. Чоловік зчинив сварку і почав трощити у квартирі меблі. За кілька хвилин медики були на місці.

Михайло Вербовський, заступник керівника відділу Тернопільського МВ міліції:

- Після прибуття на місце працівників швидкої водій автомобіля припаркував автомобіль поряд з під'їздом, після цього лікарі вийшли з автомобіля разом з водієм і намагалися зайти в під'їзд будинку.

Назустріч бригаді пацієнт вибіг сам… із двома відламаними від стільця ніжками у руках. Із лайкою та погрозами молодик накинувся на медиків. Лікарі разом із водієм спецтранспорту вирішили тікати. Нападник же ускочив до машини, увімкнув сирену - і поїхав геть. Мати викрадача узялася телефонувати вже у міліцію - аби зупинили її сина.

Василь Барановський, співробітник УДАІ в Тернопільській області:

- Працівниками ДАІ було виявлено даний транспортний засіб в місті Тернополі, після чого почалося переслідування автомобіля, так як водій не реагував на вимогу про зупинку.  В ході переслідування в автомобілі швидкої допомоги було пошкоджено праве переднє колесо, відповідно водій не міг вже швидко пересуватися, даний транспортний засіб було зупинено на вулиці Бродівській, водія було затримано.

Правоохорнцям затриманий пояснив - пізно ввечері конче потрібно було їхати до найближчого села по автомобільні запчастини, та дуже боліла нога. Яка вдача - біля під'їзду побачив швидку - порожню й із ключами у замку запалювання. Тож машину вирішив позичити.

Затриманий:

- Вона стояла, мені тре було переїхати, думаю - пару рублів дам, дивлюся - нема нікого, думаю - сам поїду. Запчасті в селі Біла мені треба було привезти в Тернопіль, в гараж запчасті, думаю, прижену, солярку зіллю, заправлю, віддам машину, та й все.

У швидкій зізналися - ця агресивна людина їх неабияк спантеличила. Утім, зазначають, буйні пацієнти - у їхній практиці не рідкість.

Богдан Припхан, завідувач підстанції №2 центру екстреної медичної допомоги м.Тернополя:

- В центрі екстреної медичної допомоги на протязі доби працює 19-20 виїзних бригад, і неодноразово ми виїжджаємо на виклики надати допомогу і стикаємося з такими випадками, що з погрозами виходять до наших працівників, і тоді ми звертаємося до працівників міліції.

За викрадення транспорту проти чоловіка вже розпочали кримінальне провадження. Йому загрожує до 5 років ув'язнення. Втім, доведеться таки пройти обстеження у психіатра.