Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 березня 2012, 09:22 Здоров'я
На Рівненщині жертвами скаженого пса стали четверо дітей
На Рівненщині жертвами скаженого пса стали четверо дітей

На Рівненщині жертвами скаженого собаки стали четверо дітей. Спочатку пес несподівано накинувся на 11-річного хлопчика, і прокусив йому ногу. Власниця тварини встигла відбити малого, й загнала чотирилапого до хліва, та наступного дня випустила улюбленця. І він покусав ще трьох дітей.

Сталося все в селі Кунині Здолбунівського району. Звичайний пес раптом почав виявляти агресію. Першою жертвою тварини став 11-річний хлопчик, якого собака гризнув за ногу. Власниця зачинила тварину у хліві, й зателефонувала ветеринарові.

Людмила Кондратюк, власниця собаки:

- Ми його ввечері закрили, і домовились з ветеринарним лікарем, щоб він приїхав на догляд тварини, на обстеження.

Та, на лихо, наступного ранку жінка випустила улюбленця погуляти подвір'ям. Собака одразу накинувся на 15-річну доньку своєї господині. Потім вкусив сусіда-семикласника, який проходив вулицею. А за кілька хвилин жертвою скаженого пса стала ще одна дитина.

Людмила Кондратюк, власниця собаки:

- Першого - сусідського хлопця, потім моя дочка, потім мого сина однокласник, приходив гості, і потім виявилося, що ще одного сусіда, але він трошки далі живе, то я не знала, що там така сталась ситуація.

На прохання господарів агресивного собаку застрелив місцевий мисливець. Тіло тварини забрали на дослідження фахівці районної ветеринарної служби. У лабораторії підтвердили: пес хворий на сказ.

Сергій Германюк, керівник управління ветеринарної медицини в Здолбунівському районі:

- В зв'язку з цим управління ветеринарної медицини підготовлені відповідні матеріали, проведена надзвичайна комісія, на якій було прийнято рішення про накладання карантинних обмежень по сказу на село Кунин.

Усі постраждалі у стані середньої тяжкості в лікарні. Медики кажуть: загрози їхньому життю немає.

Іван Зима, керівник Здолбунівської районної лікарні:

- В травматологічному відділенні знаходиться четверо хворих діток дошкільного віку. Всім їм проводиться курс профілактики. Наразі ні загрози ні дітям, ні їхньому здоров'ю немає.