Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 вересня 2015, 19:50 Афери
Київський салон меблів заборгував клієнтці 30 тисяч євро
Київський салон меблів заборгував клієнтці 30 тисяч євро

30 тисяч євро за браковані меблі. Киянка хотіла облаштувати свою квартиру по-багатому. У салоні замовила дорогий гарнітур. Втім, ані меблів, ані грошей не побачила. Три роки жінка судиться за невиконання умов договору. Чи повернуть містянці тисячі євро, з'ясовував Назар Міліневич.

Після ремонту у квартирі Валерія взялась облаштувати свою оселю. Замовила модних італійських меблів на сорок сім тисяч євро.  

Валерія Счастливенко, постраждала:

- З того, що я встигла забрати, так це було лише три позиції, було замовлено 11. Ну скажемо так - це половина квартири, це основні меблі і паралельно робилось ще в інших салона, тобто це одинадцять позиції

Утім замість якісних дорогих меблів, дівчині привозили браковану продукцію. Десять крісел, вартість кожного - тисяча євро. Валерія оглянула товар і вирішила поскаржилася на виробника. Бо продукція неякісна.

Валерія Счастливенко, постраждала:

- Мені підтвердили, що вони здивовані і вони не розуміють чому така якість. Там булки криві шви,стерчав клей навіть, були місця де у шві тканина вилазила на зовні. Тобто це було мною зафіксовано і представником фабрики

У компанія провину визнали і товар обіцяли замінити. Валерії вручили документа і просили зачекати на нові крісла два місяці.

Валерія Счастливенко, постраждала:

- Я знову звернулась до салону будь ласка поверніть мої стільці, на що салон почав розповідати, що у них затримки по часу,якість там негаразди з фабрикою і будь, що. Я просто зрозуміла мене водять за ніс  

Але минуло півроку - ані крісел, ані грошей не повертали. Шукати правду, Валерія пішла до суду.

Олександр Щагін, адвокат:

- Була порушена кримінальна справа, 13.07.2014 року, обмеживши допитом лише однієї сторони тобто потерпілої,закрила кримінальне провадження, не погодившись з даною позицією ми оскаржили таку незаконну постанову до прокуратору Голосіївського району.

Схожа ситуація не лише зі стільцями. Інші меблі були або бракованими або відрізнялись від початкового замовлення. Відтак салон заборгував дівчині кругленьку суму.

До меблевого салону Валерія ходить наче на роботу. Керівництво як може уникає зустрічей із незадоволеною клієнткою. На робочому місці не застати, ні усних, ні письмових відповідей не дають. Ми також спробували поспілкуватися з представником салону.

За огріхи керівників намагався відповісти ще один менеджер.

Скільки ми не чекали - та керівники крамниці так і не вийшли з нами поспілкуватися. Мовляв, зайняті всі, до нас знову вийшов... менеджер.

Валерія Счастливенко, постраждала:

- Я завжди приходжу немає керівництва, ніхто нічого не може пояснити, відповідального менеджера також не існує не важливо чи то я викликаю міліцію чи приходжу з якоюсь заявою.

Поки керівництво меблевого салону переховується, дівчина чекає чергового суду і дуже сподівається, що гроші за бракований товар їй таки повернуть.