Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 березня 2016, 00:53 Пожежі
Мати-наркоманка з Харкова ледь не занапастила малюка
Мати-наркоманка з Харкова ледь не занапастила малюка

У Харкові мати-наркоманка залишила вдома маленького хворого сина. Хлопчик ледь не загинув у пожежі. Його врятували дивом, коли малюк вже не подавав ознак життя. Що зараз із хлопчиком? І чи повернуть його горе-матері?

Сусіди помітили полум'я у квартирі на третьому поверсі. Викликали пожежників і попередили - там може бути дитина! У густому диму хлопчика знайшли навпомацки - непритомний, він лежав серед лахміття. 

Ігор Лебідь, командир пожежного відділення:

- Ребенка вытащили сюда, на воздух. Положить его некуда, поэтому я его положил сразу в пожарную машину. Там ровная сидушка. Послушал - ребенок не издавал ни звука. Руки-ноги висели, глаза закрыты.

Ігорю спочатку здалося, що вже запізно. Та рятувальник не здавався!

Ігор Лебідь, командир пожежного відділення:

- Вдохнул 4 раза ему воздуха - так, чтоб живот надулся. Тишина. Потом 12-15 раз надавил на грудную клетку. Потом снова сделал вдохи, раза два. И после этого он начал хрипеть и подергиваться.

5-річного Ярославчика доправили до лікарні. Коли вогонь у квартирі загасили, на згарищі з'явилася мати. У знищеній оселі жінка перебирає речі. Побачивши журналістів, ховається.

- Девушка, я не разрешаю! Я не буду! Не надо снимать!

Зрештою жінка потроху розповідає. Її звуть Вікторія. Сина й раніше залишала самого вдома. Цього разу пішла по продукти. Запевняє - дитина ніколи не бешкетувала. І переконана - лиха наробила електрика.

- И все-таки вы считаете, что все от люстры началось, да?

- Ну, ддда, не поджег с дивана. Я думаю, что люстра. Пожарные мне не озвучили версию.

Утім, пожежники технічну версію спростовують. Вважають, що то був "людський чинник" - хтось залишив у квартирі щось горіти.

Ігор Лупандін, помічник керівника Держслужби з надзвичайних ситуацій у Харківській області:

- Это версия, связанная с неосторожным обращением с огнем, это человеческий фактор: предварительно - мама этого мальчика, и в том числе ее сожитель. Это одна версия. И вторая - в том числе и связанная с приготовлением определенных препаратов наркотического действия.

Сусіди підтвердили: жінка - наркоманка і стоїть на обліку. 

Костянтин Шеремет, оперуповноважений Національної поліції в Харківській області:

- Она является матерью-одиночкой. Биологический отец погиб в прошлом году. Его смерть также была связана с употреблением наркотиков.

Сусіди скаржаться: родина отруює життя всьому під'їзду. 

Тетяна, свідок:

- Это чистый запах ацетона. Абсолютно везде. Окно над окном, оно у нее постоянно открыто, оно у нее открыто и зимой, и летом - и начало тянуть. И постоянно в квартире шум, постоянно маты, маты благие.

- Малыш плачет?

- Малыш плачет. Он даже не разговаривает.

Вже в лікарні з'ясувалося: малюк - аутист! Тож під час пожежі навіть не міг покликати на допомогу. Правоохоронці розпочали розслідування проти жінки - за злісне невиконання материнських обов'язків. Імовірно, Ярославчика в неї заберуть. Як і старшого - 10-річного - сина. Нині хлопчика виховує тітка.

Вікторія, мати постраждалої дитини:

- Я буду бороться за своего ребенка. Ннневажно... у всех бывают ошибки. И это единственное, что у меня есть в жизни.

Ярослав досі в реанімації - в нього тяжке отруєння чадним газом. Лікарі запевняють: загрози життю дитини немає, утім, одужання буде тривалим. За цей час слідство має вирішити - чи гідна мати виховувати сина?