Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 квітня 2015, 21:46 Пожежі
Міліціонери врятували людей з палаючої хати на Вінничині
Міліціонери врятували людей з палаючої хати на Вінничині

На Вінничині двоє правоохоронців витягли з охопленого вогнем будинку пенсіонерку та її сина. Міліціонери побачили червону заграву, коли патрулювали вулицю. Селяни кажуть:якби не відвага чоловіків, власники оселі згоріли б уві сні.

Володимир Барабаш та Віталій Богомаз Пасхальної ночі мали забезпечувати охорону громадського порядку біля місцевої церкви. Коли правоохоронці під'їжджали до села, здалеку у темряві побачили заграву. Виявилося - то палає будинок. Чоловіки щодуху кинулися на допомогу.  

Віталій Богомаз, співробітник Літинського РВ міліції:

- Коли під'їхали, тута було скупчення людей, і люди місцеві кричали, що там є люди внутрі, а саме чоловік із жінкою знаходяться.

Володимир Барабаш, співробітник Літинського РВ міліції:

- Тільки підбігали, побачили, що хлопці, які були тут на пожежі, досками вибивали вікно, бо підійти ближче не можна було, вже палала зверху повністю криша і начинала обвалюватись.

Попри небезпеку, один з правоохоронців кинувся всередину - бо з оселі лунали крики.

Володимир Барабаш, співробітник Літинського РВ міліції:

- Там був дим, світло відсутнє було, і я почув, що там бабушка плакала, причитала, то я вже пішов на голос. Там в дальній комнаті знаходилась бабушка з цим чоловіком, і ми через це вікно їх доставали, передавали, тут люди принімали цих людей, і потім цим же вікном я вибрався наружу.

Наразі обидвоє погорільці здорові та неушкоджені. Допомога лікарів ані пенсіонерці, ані її синові не знадобилася. Вони живуть у родичів. Адже від їхнього будинку залишилися тільки кілька стовпів та купа попелу.

Надія Гончар, онука постраждалого:

- Бабушку забрала, в машину посадила, завезла зразу додому, тут ще дядько лишався, люди відрами тоже воду гасили, і пожарні гасили, і наші, і з Літина, і з Хмельніка. Дуже велика благодарность хлопцям з міліції, що витягнули живих, здорових.

Героїчний вчинок міліціонерів у цьому селі й досі на слуху. Люди дивуються їхній сміливості, а врятовані - дякують за завзяття.

Софія Посна, постраждала:

- Ну канєшно дякую, дай Бог їм здоров'я, злагоди в сім'ї і щоб вони жили, і їхні діти і внуки, горя не бачили і не знали. Спасібо дуже велике.