Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 вересня 2013, 22:22 Пожежі
Хворий наркоман ледь не спалив сусідів на Рівненщині
Хворий наркоман ледь не спалив сусідів на Рівненщині

20-ро людей потрапили у вогняну пастку на Рівненщині. Пожежу влаштував 30-річний чоловік, який, за словами сусідів, навмисно підпалив квартиру. Він смертельно хворий, тож не раз погрожував мешканцям забрати їх із собою в могилу.

Пані Олена мешкає з родиною над квартирою, що палала. Коли зайнялося, разом з доньками, чоловіком та онуками вибігла на балкон. Каже: заради порятунку дітей хотіли навіть викидати їх з другого поверху.

Олена Федорчук, мешканка будинку:

- Думаю, ладно, руку-ногу поламає, але щоб дитина була жива. Чоловік кричав до людей: я вам кину покривало - зловіть дітей.

Та до відчайдушних дій не дійшло. Рятувальники вчасно евакуювали сім'ю за допомоги драбини. У квартирі поряд ледве не задихнулося немовля.

Тамара Озарчук, мешканка будинку:

- Я прокинулась від того, що в двері хтось почав крепко стукати. Зразу двері відкрили і був цей в протигазі, світить фонариком і кричить - виносьте дітей.

Чоловіка, в оселі якого й спалахнув вогонь, також вдалося врятувати. У нього опіки обличчя та руки. Втім, погорілець з лікарні зник.

Ярослав Кулик, завідувач травматології Костопільської районної лікарні:

- Полежав він в нас години дві-три і дальше десь бігає, щось шукає. Я напряму запитав: ти що, шукаєш щось, що треба?

- Ну я курю соломку.

Мешканці будинку впевнені: наркоман підпалив свою квартиру навмисне. І показують знімки, зроблені одразу після пожежі. 

- Оце цей факел, що лежить, банка. Це він, видно, підпалював.

Налякані люди розповідають: чоловік невиліковно хворий. Тож неодноразово погрожував, що разом з ним на той світ підуть і сусіди. Ізолювати небезпечного недужого мешканці прийшли просити у райвідділ міліції. 

- Ми спали сьогодні одягнуті!

Правоохоронці повідомили: кримінального провадження за фактом підпалу не розпочинатимуть, бо дійшли висновку, що оселя зайнялася через необережність господаря. А ще - погорілець особисто запевнив міліціянтів у своїй невинуватості.

Павло Супрунець, співробітник Костопільського РВ міліції:

- Пояснив, що дійсно перед цим вживав спиртні напої, курив в себе в ліжку, заснув, внаслідок чого сталася пожежа. Так як дана подія не містить кримінального правопорушення, дані матеріали були розглянуті згідно закону України про Звернення громадян та списані до справи. Ось уже готовий висновок.

У міліції людям пообіцяли щовечора відряджати патрульних до їхнього сусіда. Планують з ним спілкуватись, бо інших методів впливу на чоловіка не мають.