Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 листопада 2011, 14:29 Пожежі
На Вінниччині працівники ДАІ врятували водія з палаючого автомобіля
На Вінниччині працівники ДАІ врятували водія з палаючого автомобіля

На Вінниччині працівники ДАЇ врятували із палаючого авта водія. Міліціянти надали постраждалому першу медичну допомогу, а коли прибули пожежники, поїхали далі на чергування. Аби знайти інспекторів та подякувати за героїчний вчинок, рідним автомобіліста довелося звертатися до газети.

Палаюче авто міліціянти побачили пізно вночі поблизу села Вінницьких Хуторів. Правоохоронці розповідають: "Mitsubishi Galant", який виїжджав з автозаправки, несподівано охопило полум'я.

Богдан Грома, співробітник УДАІ у Вінницькій області:

- На момент горіння даного автомобіля був зупинений повністю рух з обох сторін, тобто з в'їзду в місто Вінниця і з виїзду. Забезпечували безпеку дорожнього руху в тому плані, щоб коли автомобіль взірвався, не було пошкоджено інші транспортні засоби. Один із водіїв намагався своїм вогнегасником потушити автомобіль, але оскільки плам'я було занадто сильним ми відвели цього водія в сторону, через декілька хвилин взірвався газовий балон в багажнику даного автомобіля.

Постраждалий водій скаржився на опіки голови, рук та грудей. Тому до приїзду "швидкої" даївці намагалися надати йому першу допомогу.

Андрій Калюжний, постраждалий:

- Був вогонь в машині, я попитався вискочити, але в іномарках є цей такий центральний замок, який спрацьовує і закриваються двері, як при початку руху. Ліву дверку я не зміг відкрити, чудом якось я відкрив праву дверку і вискочив. Один з членів екіпажу підбіг до мене, і зразу призупинив мене, бо в мене ще була така думка, чи мисль повернутися в машину, бо там залишилися документи, мобільний телефон, гроші. Він призупинив мене, надав мені першу, як то кажуть, необхідну допомогу при опіках, почав поливати холодною водою.

До опікового відділення водія доправили в тяжкому стані.

Василь Нагайчук, завідувач опікового відділення Вінницької обласної лікарні:

- Враження дихальних шляхів різко добавляють тяжкості перебігу опікової хвороби, тому хворий поступив до нас у дуже важкому стані. Хворий був прооперований. Я лише говорю одне, що на сьогодні стан хворого компенсований і задовільний.

Рідним Андрія Калюжного, аби подякувати міліціянтам, довелося шукати їх через газету. Адже, хлопці після пригоди одразу ж поїхали на чергування, й не лишили жодних контактів.

Раїса Калюжна, мати постраждалого:

- Дуже тяжко говорити, але я все одно хочу сказати: я дуже вдячна хлопцям- гаішникам, що вони помогли спасти мою дитину. Також я дуже вдячна скорій помочі, яка приїхала дуже швидко, яка оказала йому поміч, і привезла його в лікарню.

Як повідомили в обласній ДАЇ, вчинок інспекторів не лишиться поза увагою керівництва. Рятівників відзначать нагородами.