Телеканал НТН
Сообщить новость

Новости канала

30 ноября 2011, 14:29 Пожары
На Виннитчине работники ГАИ спасли водителя из горящего автомобиля
На Виннитчине работники ГАИ спасли водителя из горящего автомобиля

В Винницкой области работники ГАИ спасли из горящего автомобиля водителя. Милиционеры оказали пострадавшему первую медицинскую помощь, а когда прибыли пожарные, поехали дальше на дежурство. Чтобы найти инспекторов и поблагодарить за героический поступок, родным автомобилиста пришлось обращаться в газеты.

Пылающее авто милиционеры увидели поздно ночью вблизи села Винницких Хуторов. Правоохранители рассказывают: "Mitsubishi Galant", который выезжал с автозаправки, неожиданно охватило пламя.

Богдан Грома, сотрудник УГАИ в Винницкой области:

- На момент горіння даного автомобіля був зупинений повністю рух з обох сторін, тобто з в'їзду в місто Вінниця і з виїзду. Забезпечували безпеку дорожнього руху в тому плані, щоб коли автомобіль взірвався, не було пошкоджено інші транспортні засоби. Один із водіїв намагався своїм вогнегасником потушити автомобіль, але оскільки плам'я було занадто сильним ми відвели цього водія в сторону, через декілька хвилин взірвався газовий балон в багажнику даного автомобіля.

Пострадавший водитель жаловался на ожоги головы, рук и груди. Поэтому до приезда "скорой" гаишники пытались оказать ему первую помощь.

Андрей Калюжный, пострадавший:

- Був вогонь в машині, я попитався вискочити, але в іномарках є цей такий центральний замок, який спрацьовує і закриваються двері, як при початку руху. Ліву дверку я не зміг відкрити, чудом якось я відкрив праву дверку і вискочив. Один з членів екіпажу підбіг до мене, і зразу призупинив мене, бо в мене ще була така думка, чи мисль повернутися в машину, бо там залишилися документи, мобільний телефон, гроші. Він призупинив мене, надав мені першу, як то кажуть, необхідну допомогу при опіках, почав поливати холодною водою.

В ожоговое отделение водителя доставили в тяжелом состоянии.

Василий Нагайчук, заведующий ожогового отделения Винницкой областной больницы:

- Враження дихальних шляхів різко добавляють тяжкості перебігу опікової хвороби, тому хворий поступив до нас у дуже важкому стані. Хворий був прооперований. Я лише говорю одне, що на сьогодні стан хворого компенсований і задовільний.

Родным Андрея Калюжного, чтобы поблагодарить милиционерам, пришлось искать их через газету. Ведь ребята после происшествия сразу же поехали на дежурство, и не оставили никаких контактов.

Раиса Калюжная, мать пострадавшего:

- Дуже тяжко говорити, але я все одно хочу сказати: я дуже вдячна хлопцям- гаішникам, що вони помогли спасти мою дитину. Також я дуже вдячна скорій помочі, яка приїхала дуже швидко, яка оказала йому поміч, і привезла його в лікарню.

Как сообщили в областной ГАИ, поступок инспекторов не останется без внимания руководства. Спасателей отметят наградами.