Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 серпня 2011, 15:57 Пожежі
На Київщині у приватному будинку вчаділи двоє дітей разом із бабусею
На Київщині у приватному будинку вчаділи двоє дітей разом із бабусею

Двоє дітей згоріли в селі у Київській області. Сім'я заробітчан приїхала на батьківщину з Британії. Доки батьки святкували зустріч із сусідами, малюки почаділи вдома разом із бабусею.

Вони приїхали провідати рідних.

Свідок: 

- Осьо оце їхня машина, це вони на море їхали на ній, і цією ж машиною мали вертатися.

Проте додому, до Британії повернуться не всією сім'єю. Українські заробітчани прибули на батьківщину, аби вперше показати дітям рідний край. Коли батьки їли в сусідів шашлики, малюки та їхня українська бабуся пішли спати. Аж раптом з хати почав валувати дим.

Свідок:

- Почули вже, що шифер, горить хата.

Тоді батько кинувся рятувати дітей. Але марно - сам дістав опіки, і сусідам довелося витягати ще й його. До кімнати малюків дісталися за кілька хвилин, та було запізно.

Свідок:

- Вони, видно, попросинались, хотіли вийти. Там веранди двері - там горіло, а вони пішли до вікна. То один до вікна доліз, а другий біля кроваті впав уже так, а бабушка так, як лежала, так і вмерла.

Старший хлопчик ще дихав, але всі спроби врятувати його були марними. Та й професійно рятувати було нікому.

Свідок:

- Не было никому оказать первую помощь. Наша медицина два или три часа ехала, как всегда. Ну, не было никого. Надо было сделать искусственное дыхание, а это ж деревня - никто ничего толком не знает, как это делается.

Полум'я здійнялося невелике - згадують свідки. Спалахнуло на веранді, й будинку вогонь не дістався. Діти просто задихнулися їдким димом, бо прибудова була обшита пластиком.

Вікторія Рубан, керівник відділу ГУ МНС України в Київській області:

- Когда горит пластмасса, она выделяет очень ядовитые газы, и достаточно один раз глотнуть - сразу человек отключается. Там было на кухне, вроде бы. Там стоял холодильник, и там проводка, что там.

Резюмують пожежники - спалахнуло від короткого замкнення.

Вікторія Рубан, керівник відділу ГУ МНС України в Київській області:

- Причина пожежі - коротке замкнення в електричному подовжувачі іноземного виробництва. Подовжувач було підключено компютера, холодильник і зовнішнє освітлення.

Тіл дітей на їхню батьківщину, до Британії, не повезуть. Батьки воліють поховати їх на українській землі.