Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 березня 2011, 16:17 Пожежі
На Волині через безтурботність у пожежі загинув 72-річний чоловік
На Волині через безтурботність у пожежі загинув 72-річний чоловік

Елементарна людська безпечність призвела до трагедії на дачному масиві під Луцьком. Загинув 72-річний чоловік. Він поставив кип'ятити воду, а наглядати йому було ліньки. Посуд, що прогорів до дір, з плити прибрали вже рятувальники.

Першим дим із вікна ось цього цегляного будиночка побачив дачник Володимир Петрович. Каже, приїхав на ділянку прибрати непотріб, що назбирався за зиму. Та не встиг і ключа в замок вставити, як відчув сморід горілого. Коли дізнався, в кого лихо, кинувся рятувати.

Володимир Панасюк, свідок:

- Побачив, що дим іде через покрівлю. Начав кричати: "Микола Іванович!" - його так звати - тишина. Я тоді переліз через паркан, відкрив двері, а там - диму дуже багато. Нічого не видно. Я руками-руками, там якесь ліжко є. На ньому - нічого.

Власника оселі пенсіонер знайшов в іншій кімнаті. Зізнається, від побаченого досі холодний піт проймає.

Володимир Панасюк, свідок:

- Я пішов туди в сарай. Глянув - там взагалі нічого. Відкритий, та й усе. Я вернувся назад, бо трохи дим вийшов. Увійшов в коридор, бачу - зліва якийсь огоньок. Я тільки до цього огонька, і торкнувся рукою, і почув, що то шелестящий такий труп. Я вискочив, і начав звати сусідів.

Люди викликали МНСівців, ті прибули за лічені хвилини. Швидко загасили вогонь, і почали з'ясовувати причину займання.

Ірина Варварук, керівник відділу ГУ МНС України у Волинській області:

- Людина сама була винувата у тому, що трапилося, оскільки він збирався попити чаю. Включив електрочайник. Що далі трапилося, що замкнуло сам прилад - складно сказати… Мабуть, йому стало зле, бо він заснув і трапилася неприємність.

Чому сон зморив дідугана, та ще й о 9 ранку - пояснення є. Виявляється, ввечері й уночі напередодні старий чаркував.

Володимир Панасюк, свідок:

- Я дзвонив вчора тому сусіду рядом, то він каже, що бачив його в, ну, дуже такому стані…

- Якому?

- П'яний страшно був. Каже: "Я йшов додому, а він велосипедом поїхав десь наниз, за пляшкою, чи чекушкою. То не їхав, а повз уже".

Ірина Варварук, керівник відділу ГУ МНС України у Волинській області:

- На щастя, він сам проживав, а якби поруч були ще люди, поруч були діти маленькі, то вони могли би також загинути. Тому слід завжди думати про власну безпеку, не нехтувати простими елементарними правилами пожежної безпеки. Їх ніхто не відміняв, і їх необхідно дотримуватися.

Від початку року на Волині сталося понад дві сотні пожеж і загорань. У вогні загинуло 23-оє людей. П'ятеро з них - діти.