Телеканал НТН
Сообщить новость

Новости канала

29 марта 2011, 16:17 Пожары
На Волыни из-за беспечности в пожаре погиб 72-летний мужчина
На Волыни из-за беспечности в пожаре погиб 72-летний мужчина

Элементарная человеческая беспечность привела к трагедии на дачном массиве под Луцком. Погиб 72-летний мужчина. Он поставил кипятить воду, а присматривать ему было лень. Посуду, прогоревшую до дыр, с плиты убрали уже спасатели.

Первым дым из окна вот этого кирпичного домика увидел дачник Владимир Петрович. Говорит, приехал на участок убрать хлам, накопившийся за зиму. Но не успел и ключ в замок вставить, как почувствовал запах гари. Когда узнал, у кого беда, бросился спасать.

Владимир Панасюк, свидетель:

- Побачив, що дим іде через покрівлю. Начав кричати: "Микола Іванович!" - його так звати - тишина. Я тоді переліз через паркан, відкрив двері, а там - диму дуже багато. Нічого не видно. Я руками-руками, там якесь ліжко є. На ньому - нічого.

Владельца дома пенсионер нашел в спальне. Признается, от увиденного до сих пор холодный пот пробирает.

Владимир Панасюк, свидетель:

- Я пішов туди в сарай. Глянув - там взагалі нічого. Відкритий, та й усе. Я вернувся назад, бо трохи дим вийшов. Увійшов в коридор, бачу - зліва якийсь огоньок. Я тільки до цього огонька, і торкнувся рукою, і почув, що то шелестящий такий труп. Я вискочив, і начав звати сусідів.

Люди вызвали МЧСовцев, те прибыли за считанные минуты. Быстро потушили огонь, и стали выяснять причину возгорания.

Ирина Варварук, руководитель отдела ГУ МЧС Украины в Волынской области:

- Людина сама була винувата у тому, що трапилося, оскільки він збирався попити чаю. Включив електрочайник. Що далі трапилося, що замкнуло сам прилад - складно сказати… Мабуть, йому стало зле, бо він заснув і трапилася неприємність.

Почему сон сморил старика, да еще и в 9 утра - объяснение есть. Оказывается, вечером и ночью накануне старик чаркував.

Владимир Панасюк, свидетель:

- Я дзвонив вчора тому сусіду рядом, то він каже, що бачив його в, ну, дуже такому стані…

- Якому?

- П'яний страшно був. Каже: "Я йшов додому, а він велосипедом поїхав десь наниз, за пляшкою, чи чекушкою. То не їхав, а повз уже".

Ирина Варварук, руководитель отдела ГУ МЧС Украины в Волынской области:

- На щастя, він сам проживав, а якби поруч були ще люди, поруч були діти маленькі, то вони могли би також загинути. Тому слід завжди думати про власну безпеку, не нехтувати простими елементарними правилами пожежної безпеки. Їх ніхто не відміняв, і їх необхідно дотримуватися.

С начала года на Волыни произошло более двухсот пожаров и возгораний. В огне погибли 23-ое людей. Пятеро из них - дети.