Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 листопада 2011, 10:11 Бійки та насильство
На Черкащині правоохоронцям довелося стріляти по "ВАЗу" з нетверезим водієм
На Черкащині правоохоронцям довелося стріляти по "ВАЗу" з нетверезим водієм

Переслідування зі стріляниною спостерігали серед білого дня в Тальному, на Черкащині. Нетверезий водій "ВАЗівської" копійки тікав від правоохоронців, а по тому разом із двома друзями спробував напасти на працівників ДАІ.

Микола пиячив з друзями в селі Корсунці. Горілка скінчилася, тож сіли в автівку і рушили до крамниці. Коли машину помітили даївці, водій кинувся тікати в бік міста Тального.

Олександр Крутій, керівник Тальнівського РВ міліції:

- Водій на вимогу працівників ДАІ зупинитися не реагував, продовжував набирати швидкості, і, більше того, спрямував свій автомобіль в напрямку центра міста, де відповідно більше скупчення людей, тим більше, це вже був час, коли люди йшли з роботи, з дітьми.

На пішохідному переході в центрі утікач ледь не збив парубка. Той дивом встиг відскочити. Вже за містом даївці тричі попереджувально вистрілили в повітря. Намарне. Розігрітий алкоголем водій не тільки не зупинився, а розвернувся та знову поїхав до Тального. Четвертий постріл даївець зробив уже в автівку - влучив у заднє колесо.

Віталій Каюк, керівник Відділу ДАІ Тальнівського РВ міліції:

- Але водій, не зупиняючи свій транспортний засіб, знову виїхав у центр міста, там налетів на бордюру. Працівники міліції зупинили свій автомобіль та намагались затримати правопорушника, але правопорушник знову завів свій автомобіль і, пошкодивши автомобіль працівників міліції, поїхав в напрямку по вулиці Радянській до будинку свого проживання.

Коли втікача наздогнали, із "копійки" вилізла нетвереза та агресивна трійця й пішла на даївців з кулаками. Довелося застосувати сльозогінний газ.

Затриманий:

- Чому ви не зупинилися на вимогу працівника ДАІ?

- Не захотів.

- Ви жалкуєте про свій вчинок?

- Не дуже.

Експертиза з'ясувала: вміст алкоголю в крові водія перевищував норму більш, ніж утричі.

Віталій Каюк, керівник Відділу ДАІ Тальнівського РВ міліції:

- На даний час на правопорушника було складено три адміністративні протоколи: за керування в нетверезому стані, за не зупинку на законну вимогу працівників міліції та за ДТП - за те, що вони пошкодили службовий автомобіль працівників ДАІ.

Також прихильникам спиртного та швидкої їзди доведеться відповідати за злісну непокору працівникам міліції.