Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 листопада 2015, 20:41 ДТП
У Києві п'яний генерал міліції скоїв ДТП і намагався втекти
У Києві п'яний генерал міліції скоїв ДТП і намагався втекти

Дорожній скандал у столиці. П'яний генерал-полковник міліції на шаленій швидкості влетів у легковика. Анатолій Подоляка - ще й ректор Міжрегіональної академії управління персоналом. З місця ДТП він намагався втекти, але свідки аварії кинулися його наздоганяти. Пасажирку автомобіля, в який влетів п'яний генерал, ушпиталили.

Двадцятитрирічна Вікторія Руденко лише за допомоги милиць і підтримки батька заходить до лікарні. Жінку скалічив п'яний ректор Міжрегіональної академії управління персоналом, генерал-полковник міліції у відставці - Анатолій Подоляка. Вночі він сів нетверезим за кермо і протаранив машину, у якій їхало подружжя. Дівчина дуже травмувала ногу. Її коханий дивом уцілів.

Вікторія Руденко, постраждала:

- Те, як виглядає автомобіль, і те, в якому стані залишились ми - це просто щастя якесь. Дякую батька, що вони за нас просто моляться.

Вікторія разом із чоловіком Григорієм саме поверталися додому. На вулиці Васильківській, де тривають ремонтні роботи, у їхній Форд на швидкості влетів Ленд Ровер. Позашляховик виїхав на зустрічну смугу просто в лоба легковику.

Григорій Шевченко, постраждалий:

- По встречному движению по моей полосе выехал автомобиль, как я уже потом понял, Ренджровер, с включенным дальним светом фар, ослепил меня полностью, я затормозил, метров 10 протащил меня и скинул в кювет.

Та замість допомоги постраждалим - водій-порушник почав тікати.

- Мужчина выбежал из машины, начал убегать, за ним побежали парни, после этого приехала полиция и вместе они его задержали.

Колишній заступник міністра внутрішніх справ, генерал-полковник у відставці Анатолій Подоляка - ще й автор наукових робіт про дорожній рух - навідріз заперечував свою вину в ДТП.

Анатолій Подоляка, учасник ДТП:

- Еду по своей стороне, напротив меня едет автомобиль, мне навстречу, я торможу, автомобиль ударяется об меня.

Чоловік запевняє - дорожніх правил не порушував.

- Что я нарушил?

- Вы выехали на встречку, протаранили.

- На какую встречку? Где? Где знак, что я поехал по встречной? Где? За автобусом спрятан знак?

Тим часом на місце аварії почали з'їжджатися друзі впливового генерала. Вони намагалися зам'яти справу на місці.

Вікторія Руденко, постраждала:

- Коли ми спілкувались з його помічником, він сказав, що це просто підприємець. Тому що ми питали: хто це? Чому така увага, чому стільки людей приїхало з вашого боку? А потім за допомогою наших друзів, які оперують різними ресурсами, його одразу знайшли.

Свідки аварії переконували: генерал був п'яним. Імовірно, саме тому він і відмовився проходити тест на алкоголь.

Олександр Бондаренко, патрульний полісмен м. Києва:

- У нього є признаки алкогольного сп'яніння, але він відмовився від проходження тесту, ми склали протокол по 130 статті, те, що він відмовився, це автоматично підтверджує його вину. Все. Його автомобіль буде доставлений на штрафмайданчик.

Вже вдень Анатолій Подоляка про нічну ДТП на камеру говорити відмовився. Свою поведінку, і головне, запитання - чи був напідпитку - пояснює телефоном.

- А ви були напідпитку, так, ви визнаєте це?

- Ні, не визнаю!

Утім, за кілька хвилин розмови генерал таки зізнається.

- Але ви відмовлялись дихати поліції?

- Відмовлявся!

- А чому?

- Тому, що стан мій такий був, але, чесно сказати, що в обід. Я взагалі не вживаю алкоголя, але так трапилось, що я випив пива.

Тим часом скалічена ним Вікторія два тижні буде на лікарняному. Їй заборонили навантажувати травмовану ногу. Генерал пообіцяв допомогти постраждалій родині.

- Я крім того, що виноватий, я вибачився перед потерпілими, я повністю компенсую матеріальну і моральну шкоду. Все, більше нічого не можу добавити.

Але попри це подружжя хоче покарати Анатолія Подоляку. І через суд вимагатиме позбавити його звання та нагород. 

Вікторія Руденко, постраждала:

- Я особисто для себе ставлю ціль писати листи в ті самі органи, які давали йому звання, які давали звання заслуженого юриста України, для того, щоб його лишили цих нагород.

Проти генерала правоохоронці вже розпочали кримінальне провадження. Резонансну ДТП розслідуватиме і столична прокуратура.