Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 травня 2015, 23:58 ДТП
На Вінниччині перекинувся пасажирський автобус
На Вінниччині перекинувся пасажирський автобус

Троє людей загинуло, 14-ро постраждало внаслідок ДТП з рейсовим автобусом на Вінниччині. Аварія сталася поблизу села Нових Обіходів. Приватний пасажирський транспорт прямував із Чернівців на Херсонщину. Проте раптом водій утратив контроль над машиною. Його Мерседес з'їхав з дороги й почав перекидатися. У салоні перебувало 37 пасажирів.

Рейсовий автобус із Чернівців рухався до кордону з окупованим Кримом. У салоні перебувало 37 пасажирів та двоє водіїв. Проте на трасі щось пішло не так. Шофер утратив контроль над кермом і Мерседес двічі перекинувся. Поза камерою його напарник твердить: підвела кермова тяга.

- Поясніть! Ви сказали, шо лопнула тяга і через це водій не справився з керуванням?

У цій страшній аварії загинуло троє людей - двоє жінок та чоловік від травм померли ще до приїзду швидкої.

Ганна Олійник, керівник сектору УМВС України у Вінницькій області:

- Це - подружня пара. Віком близька 60-ти років. Вони - мешканці Черкаської області Уманьського району, а також жінка - 69-го року народження. Вона - жителька міста Саки Автономної республіки Крим.

16-тьох пасажирів злощасного рейсу, серед яких і дитина, відвезли до районної лікарні.

Олександр Хоменко, завідувач травматології Немирівської районної лікарні:

- Бригадами швидкої допомоги з місця пригод було доставлено 16 осіб. 8 осіб після надання їм невідкладної первинної допомоги, за їхнім бажанням, у зв'язку з легкістю отриманих тілесних травм, були доставлені до місця проживання. А 8 осіб було госпіталізовано. 6 осіб - до нас в травматологічне відділення, двоє важких хворих були госпіталізовані у відділення реанімації.

Пані Зоя сиділа в автобусі попереду. Їхала з Кам'янця-Подільського до Миколаєва. Нині жінка з численними переламами, саднами та синцями під наглядом медиків. Оговтується від пережитого.

Зоя, постраждала:

- Не обламувалися, нічого… Але він трошки обганяв машини. Він йшов з трошечки великою швидкістю… Я вам кажу то, шо воно є.

Нині на місці трагедії розбирають уламки. Працює слідчо-оперативна група. За фактом порушення правил дорожнього руху, що призвело до людських жертв, правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Ганна Олійник, керівник сектору УМВС України у Вінницькій області:

- Це стаття 386 ч.3 - відкрите кримінальне провадження. Наслідки настали тяжкі - троє людей загинули, велика кількість потерпілих. Санкція статті передбачає покарання до 10 років ув'язнення і 3 роки позбавлення права керування транспортними засобами. Зараз в рамках розслідування провадження - призначено ряд експертиз, в тому числі на технічний стан автобуса. Якщо буде встановлено, що транспортний засіб був випущений на маршрут у технічно несправному стані - то притягнений буде до відповідальності і перевізник.

Постраждалі ж пасажири розповідають: водій атобуса дороги не знав і постійно щось запитував у напарника.

Зоя, постраждала:

- Шофер, який був за рульом - він сказав: Я перший раз їду сюда. І нічого не знаю. Бо питали його і де, і як, шо…Він сказав: я нічого не знаю. Питайте он все в шофера другого.

Чи технічна то була несправність, чи вина водія - правоохоронці обіцяють повідомити вже після проведення всіх експертиз.