Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 березня 2014, 22:56 ДТП
Як розв'язати проблему паркування у столиці
Як розв'язати проблему паркування у столиці

Столична ДАІ та комунальники вкотре взялися залагодити одвічну проблему міста - стихійне паркування. З кожним днем автомобілів більшає, а місць для стоянки, навпаки - стає менше.

Поставити своє авто в Києві, особливо в середмісті вдень - непросто. Місць катастрофічно не вистачає. Тож водії, не зважаючи на 255 гривень штрафу за паркування в забороненій зоні, залишають машини, де доведеться. ДАІвці зазначають - можуть покарати гривнею, лише якщо застануть порушника на гарячому.

Микола Рябий, співробітник УДАІ в м. Києві:

- Якщо буде у нас час, то будемо чекати. А водій може побачити, що тут так багато камер, і може не з'явитися до вечора.

У нас перед очима столичний кермувальник бачить шпаринку на тротуарі й кидається туди. Що порушив - не сперечається. За це - усне попередження ДАІвця.

- Так як ви знаходились в автомобілі і нікуди не пішли, я вам роблю усне зауваження, але ви обов'язково повинні перепаркуватись там, де це дозволено.

- Так, добре.

- І запам'ятайте, зрозуміло? 

І такі порушення у столиці на кожному кроці. Не допомагають навіть паркувальники, які вправно знаходять вільні місця на тротуарі для охочих поставити свої авта. Переконують - чи не кожен другий водій намагається уникнути сплати за користування стоянкою.

Генадій Ніцак, паркувальник:

- Вони в основному кажуть, що вони працюють в якихось органах, показують різні удостоверенія.

Комунальники кажуть - зараз вони беззбройні перед водіями-нахабами, які залишають свої машини там, де заманеться, двома, а то й трьома рядами, просто на проїжджій частині.

Ярослав Погребняк, заступник керівника Київтранспарксервісу:

- Блокування сьогодні немає, евакуювання сьогодні нема у тій частині, як до 2010 року, тому здійснити якісь заходи, скажімо, стосовно водія, який порушив правила паркування у м. Києві на паркувальному майданчику, абсолютно немає ніяких.

Ілона кермує не перший рік, зі знахабнілими водіями стикається чи не щодня.

Ілона, мешканка м. Києва:

- По поводу культуры водителей, каждый хочет поставить перед входом туда, куда он заходит, и поэтому здесь очень часто машины оставляются в таком месте, что просто невыносимо. Их ни объехать, ни посмотреть. В основном автомобилисты ездят, увидели какое-то место, кидают посреди дороги. Очень много аварий из-за того, что ставят на пешеходных переходах, много аварий там, где ставят и закрывают видимость.

Та залагоджувати проблему все-таки треба, бо з кожним днем у столиці дедалі більше автівок, а місць для паркування - менше. Тому за стіл переговорів сіли як ДАІвці, так і столичні комунальники.

Анатолій Сіренко, керівник департаменту ДАІ МВС України:

- Перше - перегляд паркувальних майданчиків у центральній частині міста. Друге - категорична заборона паркування транспортних засобів під кутом. Третє - перегляд дорожніх знаків "зупинка заборонена", це знак 3.34. Ну і четверте - упорядкування паркування автомобілів таксі. Комфортне пересування по дорогах столиці України, а також по інших дорогах нашої держави залежить від кожного з нас.