Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 лютого 2014, 20:58 ДТП
На Сумщині розслідують страшну аварію на переїзді
На Сумщині розслідують страшну аварію на переїзді

Залізничний переїзд на Сумщині, на якому сталося страшне зіткнення потяга й маршрутки, був обладнаний усіма потрібними технічними засобами. Втім, зі слів уцілілих пасажирів, водій мікроавтобуса не зважив на звукові й світлові сигнали - про це заявляє керівництво міністерства інфраструктури. Нині уряд готує компенсації родинам загиблих і постраждалим. А 28-річний сум'янин, який керував маршруткою, буде під вартою до рішення суду.

- Він весь в крові був, кошмар. Спасибо Богу, дитина наша жива.  

Пані Наталя не стримує сліз, коли розповідає про жахливу пригоду, але усміхається від щастя, бо її 14-річний син Сашко - один з небагатьох, хто вижив. 

Наталя, мати постраждалого хлопчика:

- І ми считай всі разом, папа заліз уже туда в маршрутку, уже по трупах, по людях, освободив його ножки. Тута люди оттягували сиденія. У нього поїзд якраз був в коленах, ну і коли ми його витягували, якраз поїзд був у колен.

Хлопчик народився в сорочці - підтверджують лікарі. 

Володимир Бабич, завідувач ортопедо-травматології Сумської обласної дитячої лікарні:

- Травми грудної клітки. Забій грудной клітки. Травми хребта та різані рани передпліч і кістей. Самі травми по собі не є тяжкими, але враховуючі психо-емоційний стан дитини, стан залишається середньої тяжкості.

Школяр тяжко переживає смерть приятеля, який сидів навпроти в маршрутці. Також у лікарні перебувають п'ятеро жінок. Двоє після операцій залишаються в реанімації. 

Петро Павлюк, керівник управління охорони здоров'я Сумського області:

- Стан здоров'я на дану хвилину, на дану, всіх хворих 4-х постраждалих дорослих важкий, одної постраждалої середньої важкості. Важка на сьогоднішній день хвора, була внутрішня кровотеча в результаті розрива печінки та селезінки, все відпрацьоване, стан на даний момент відповідає проведеної операції.

Коли мікроавтобус виїхав на колії, потяг буквально розірвав його навпіл і протягнув частину транпорта майже 400 метрів. Всі, хто вижили, сиділи в маршрутці або спереду, або позаду. В інших просто не було шансів - їхні тіла разом з уламками розкидало вздовж шляху гальмування поїзда. Не дістав травм лише водій.

Руслан Білокінь, прокурор Сумської області:

- В одному випадку він говорив про працюючий комбайн. В іншому випадку йому померещився кран. Його свідчення наразі є плутаними, він каже, що його засліпило сонце, і він відволікся на працюючі механізми, які працювали в полі. Ця версія перевіряється, але ми знаєм про те, що він залишив автомобіль і тому він залишився живий.

28-річний шофер великого досвіду на цьому маршруті не мав - працював 2-й день.

Руслан Білокінь, прокурор Сумської області:

- Водій абсолютно адекватний. В категоричній формі ми стверджуєм про те, що він тверезий, чи є наявність наркотичних засобів в крові -  зараз перевіряється.

Залізничники також провадять перевірку. Втім, запевняють: всі попереджувальні сигнали працювали, видимість була нормальна, а шлагбаума на цьому переїзді не передбачають жодні норми 

Олена Ситник, керівник Сумської дирекції залізничних перевезень:

- Это предусмотрено правилами, это переезд 4 категории, где нет интенсивного движения поездов, поэтому… Что может решить шлагбаум, если есть сигнализация и звуковая, и видимая.

Наразі водія маршрутки затримали. Стосовно нього вирішують питання про обрання запобіжного заходу. Кримінальне провадження розпочато за статею "порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть багатьох людей". За нею передбачене ув'язнення до 15 років. 

Василь Гладенко, батько загиблого хлопчика:

- Я закликаю всіх водіїв, а також водіїв, які непосредственно перевозять пасажирів, вони ответственні не тільки за своє життя, а за життя тих людей, якіх ми їм довіряєм.